Re: E8400 a screeny z CPU-Z
Jo, to bude asi ta mrcha funkce EIST, ktera ti setri procesor a spotrebu snizenim nasobice a napeti pri male zatezi :) defaultne je zapnuta v BIOSu...
no pravda je taková že pokud na nic neklikám je tam stále ratio:6 ale pokud začnu hejbat z woknama a klikat atd objeví se aspon na pár vteřin ratio:9
Citace:
Původně odeslal
Atreides
no pravda je taková že pokud na nic neklikám je tam stále ratio:6 ale pokud začnu hejbat z woknama a klikat atd objeví se aspon na pár vteřin ratio:9
No a ja mam to same ale nasobič ze 6x na 7x :eek: čumim na to jak blby eist vyply...doteď to nedělalo
Imho mas zapnuty C1E v biosu..
mě tohle dělá moje e4500 myslel jsem že to tak má být?!!! Nebo je natom něco špatně ??
Lidi kterej programek mi ukaže jestli mi VGA jede na PCI-E 16x nebo jen 1x
GPU-Z například, ale s tím tu nemáš co dělat s tímhle dotazem.. !
Citace:
Původně odeslal
Ladron
GPU-Z například, ale s tím tu nemáš co dělat s tímhle dotazem.. !
ten mi píše PCI-E 16x@x1
Co je těch @x1 jakože to jede jen 1x sakra co s tim?
to Atreides - mas zapnuty v BIOSe EIST, ked nie je procesor zatazeny, tak automaticky znizi nasobis. Pri procesoroch Core, to je najmenej 6x. Vlastne uz do Pentia M to je 6x.
to Anduril - nie, nie je to C1E , to je dalsia feature , ktora ked nie je procesor v zatazi , tak znizi napatie na procesore, nie nasobic. Spolu s EISTom su to setriace features Intel procesorov. EIST bez C1E fici bez problemov, ale C1E bez EISTu by som radsej neskusal.
Tak me to delalo C1E :rolleyes: osel se mě...nejak js to opoměl... už je to O.K.
To atreides: Ano mam to same co ty. Je to prepinani nasobice 6 a 9. Je to ok.
Citace:
Původně odeslal
Tanya
to Anduril - nie, nie je to C1E , to je dalsia feature , ktora ked nie je procesor v zatazi , tak znizi napatie na procesore, nie nasobic. Spolu s EISTom su to setriace features Intel procesorov. EIST bez C1E fici bez problemov, ale C1E bez EISTu by som radsej neskusal.
To si pletes ... tyto funkce jsou na sobe naprosto nezavisle, klidne muzu mit C1E nebo EIST zapnute jeden bez druheho.
C1E Enhanced Halt State snizuje nasobic na minimum, pokud je procesor necinny.
EIST muze nastavit nasobic mezi minimem a maximem a taky muze menit napeti.
Citace:
Původně odeslal
Anduril
To si pletes ... tyto funkce jsou na sobe naprosto nezavisle, klidne muzu mit C1E nebo EIST zapnute jeden bez druheho.
C1E Enhanced Halt State snizuje nasobic na minimum, pokud je procesor necinny.
EIST muze nastavit nasobic mezi minimem a maximem a taky muze menit napeti.
Přijde mi že je lepší mít oboje zapnuto anebo oboje vypnuto. Nic mezi bych nevolil ;-)
2Atreides: ty to svoje E8400 jedeš na 3GHz při 1,1V? Viz. foto z CPU-Z v prvním příspěvku.
A to proc? :) Treba Celerony maji C1E pouze a nicemu to nevadi.
Ja taky pouzivam jen C1E na E2160, EIST mam vypnuty.
Teďko jsem si přečetl tvůj předchozí příspěvek pořádně => já měl za to, že C1E snižuje násobič a EIST snižuje napětí. Z toho jsem odvodil, že mít zapnutu jenom jednu funkci je neefektivní. Mít jenom snížený násobič nebo jenom snížené napětí podle mého taky nebude moc přispívat ke stabilitě při OC, ne?
PS: jak jsi to myslel, že EIST umožňuje nastavit násobič mezi minimem a maximem? Jako že si mohu zvolit jiný multiplikátor nežli 6?
Ne, C1E snizuje nasobic na minimum. EIST umoznuje nastavovat "plynule" nasobic mezi minimalnim a maximalnim podle vytizeni cpu a jeste k tomu nastavit napeti. Tedy ano, muzes si nastavit jiny nez 6.
Takze EIST snizuje s nasobicem i napeti (coz nemusi byt dobre pri taktovani), kdezto C1E snizuje akorat nasobic, napeti nemeni..takze byt to neni mnoho, je to pri oc pouzitelne. Navic C1E neovlivnis, EIST muzes ridit..viz treba RMClock.
Díky za doplnění znalostí => k+