7600GT silent- odpalena, reklamace
Takže, je to grafika od ASUSu, geforce 7600GT pasivně chlazená http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=1985
a byla taktovaná 560/700 na 600/800 a paměti sem chtěl výš, a na ty dva čipy jsem dal pasiv, ale další dva jsou nešikovně schovaný pod pasivem, takže sem na ně dal teplovodivou lep. pasku a měděný plátek z chladiče abych teplo odváděl pryč ale jak sem skoušel jestli je to teplé tak se to tam čehosi dotklo, slyšel sem bum a pak smrad takže to skratovalo a grafika uš nenajela. Myslíte že by mi uznali reklamaci??? ??? grafika není nijak vizuelně poškozená. potřebuju fakt poradit, protože ted jedu na Voodoo3 pci ale to by nevadilo ale počítač není až zas tak můj... Děkuji za vaše příspěvky
Re: 7600GT silent- odpalena, reklamace
těžko říct - zkus to. šance je vždycky. vymysli si nějaký příběh. například žes něco hrál x hodin a najednou reset kompu a už to nenaběhlo bez výměny grafiky. záleží, zda si všimnou nějakého fyzického poškození, pak by ti nemuseli uznat záruku. podle toho se bude odvíjet délka doby reklamace. standartně je to pro soukromé osoby - ne firmy - 30 dní. pokud by to nebylo v rámci záruky, můžou ti kartu poslat k dodavateli na posouzení, ale to se může protáhnout na déle než měsíc a může to trva 30 ale i 60 dnů či víc(a určitě v tomto případě je potřeba tvůj souhlas s prodlouženou dobou reklamace, nebo souhlas, že se nejedná o reklamaci, ale o zaslání na posouzení). nejvíc záleží na lidech a firmě, kdes to koupil. za pokus nic nedáš, můžeš mít štěstí.
Právě že nijak viditelně poškozená není, prostě nic upadlého nebo zkratovalého viditelně není vidět...stará je cca 1,5 let a kupované je to na levi.cz , ted už jiný název firmy ted nevím. Už je to odeslané tak jsem zvědavý, dik
Citace:
Původně odeslal
Jey
.....za pokus nic nedáš, můžeš mít štěstí.
Tak mě přišla nová, reklamace byla uznána. Ale v jakym stavu! Totálně z ohejbanej chladič a nejspíš i bez žvýkačky nebo pasty, v idle má 60 tupnů, bývalá 50...mno ale povedlo se. Děkuji ASUSu
gratuluju.. no máš možnost tam s ní naběhnout - jako co ti to dali.. ale to by se teď zpětně, pokud jsi ji už přijal, těžko dokazovalo. já myslím, že se jedná o dobrý příklad proč reklamovat i zdánlivě nereklamovatelné věci. výrobce, respektive dodavatel může i při prodejcem zamítnuté reklamaci zákazníkovi vyhovět. tak ať slouží!
Candys.SLR bud rad, ze si rad. Vzhladom k tomu ako umrela by som tu, co ti poslali neriesil, hlavne, ze slape. Keby to na RMA bolo vzdy koser voci poctivemu zakaznikovi, tak by som bol sprostejsi, aj ked stat sa moze kazdemu...
Len si trochu vykompenzoval sore v prospech poskodenych.
Uz len to, ze keby tusili, ze si ju ufajcil ty, tak ti reklamacku z fleku zamietnu a namiesto toho poslali nejaku repas grafu s krivym chladicom, svedci o ich pristupe.
Takze sa tiez pripajam ku gratulacii a verim, ze uz si das bacha.:mweheh: