Databáze kontaktů - multiplatformní a otevřená

Hledám pro organizaci svých kontaktů nějaký software, který bude zvládat pokud možno většinu z níže uvedeného:
 - možnost exportu a importu dat z/do různých formátů
 - kontakty dostupné pro prohlížení/úpravy na webové stránce
 - možnost synchronizace pomocí SyncML ap. s mobilem, PDA ...
Pokud to bude free/gnu aplikace, jedině dobře, ale pokud to bude kvalitní komerční aplikace, tak jsem ochoten zaplatit. 
Díky za tipy!
EDIT.  v podstatě hledám nějaké jednodušší CRM otevřené pro komunikaci různými způsoby.

Re: Databáze kontaktů - multiplatformní a otevřená

ja se jen pridam jako dalsi zajemce ;)

www.plaxo.com tusim ze to tak nejak splnuje vsetko ... ja to teda nepouzivam (aj ked som zaregistrovany), ale mozno zacnem :)
EDIT: hm shit, takze to syncml nevie - ma to riesnie pre WM

No vypadá to všelijak, jen ne jako vyloženě databáze kontaktů - pžijde mi to jako další sociální síť, což nehledám.

mas pravdu, dlho dlho som to neskumal a kedysi to byvalo CISTE na kontakty :\ rozmyslal si nad tym mat kontakty v gmail accounte a synchronozivat cez addony do otlaku (je aj oficialny od google) a do telefonu nepriamo cez http://www.goosync.com/ ?

Citace:

Původně odeslal 
MadCap

mas pravdu, dlho dlho som to neskumal a kedysi to byvalo CISTE na kontakty :\ rozmyslal si nad tym mat kontakty v gmail accounte a synchronozivat cez addony do otlaku (je aj oficialny od google) a do telefonu nepriamo cez 
http://www.goosync.com/ ?

Jj, GooSync používám, funguje to dobře i do PDA. Nicméně Gmail není na kontakty moc komfortní. 
Faktem ale je, že by to bylo dost šikovné řešení, na různých sociálních sítích atp. je možnost propojit do Gmailu a pak s tím dál pracovat. Zkusím si s tím pohrát...
Jinak jako jistota se jeví udělat si vlastní LDAP server a SyncML a web interface si k tomu doinstalovat jako "addony" ... nicméně asi bude ve finále rozumnější svěřit to  nějaké webové aplikaci. A Google je pro mě nejdůvěryhodnější...

Tak ten google vypadá celkem zajímavě, ale za předpokladu, že bude použitej pouze jako databáze a jednoduché rozhraní pro prohlížení. 
S použitím sync nástrojů jako např. Gcald pak může fungovat jako dobrej backend... http://gcaldaemon.sourceforge.net/usage4.html#top
Mno a koukám že  v google apps je ještě stará verze Contacts, což je škoda...  Snad tam brzo dají tu verzi z klasického gmailu.

Tak opravuji, v Google Apps JE možné mít tu "novou" verzi kontaktů, je to možné zapnout v admin panelu. Takže asi budu využívat toto. Jen mi trochu irituje, že ve správci kontaktů na googlu není extra pole pro jméno a příjmení, je to tam v jednom poli... ale to je dost blbost :)