WebDAV/web interface pro fileserver + náhledy
Zdar, poradí někdo nějaký softík, který fileserver zpřístupní přes webové rozhraní, primárně však z roztříděné adresářové struktury s fotkami ukáže galerii s náhledy (i online, cachování netřeba, procesor se fláká).
Mám velký archiv s fotkami, ke kterému bych chtěl mít odkudkoli user-friendly přístup.
Re: WebDAV/web interface pro fileserver + náhledy
Citace:
Původně odeslal
Marty
Zdar, poradí někdo nějaký softík, který fileserver zpřístupní přes webové rozhraní, primárně však z roztříděné adresářové struktury s fotkami ukáže galerii s náhledy (i online, cachování netřeba, procesor se fláká).
Mám velký archiv s fotkami, ke kterému bych chtěl mít odkudkoli user-friendly přístup.
gallery.sf.net ? pouzivam a spokojenost ... je do toho spousta addonnu a je to docela chytre ... ale je to php (nejsem si jistej, jestli's nemyslel nejakou blaznivinu primo do apache)
Noo, je to dost chytré a mám to i v distribuci, nicméně neřeší to situaci, kdy jen na server nakopíruju adresář s fotkama "svým způsobem" a rovnou se objeví v galerii.
To hlavní co potřebuju je, abych mohl do svého archivu fotek nahlížet přes web a nemusel kvůli tomu vytvářet žádná alba ani nic jinýho.
Prakticky vzato by mi stačilo zobrazení directorylistu jak to dělá apache, ale s náhledy.
Citace:
Původně odeslal
Marty
Noo, je to dost chytré a mám to i v distribuci, nicméně neřeší to situaci, kdy jen na server nakopíruju adresář s fotkama "svým způsobem" a rovnou se objeví v galerii.
To hlavní co potřebuju je, abych mohl do svého archivu fotek nahlížet přes web a nemusel kvůli tomu vytvářet žádná alba ani nic jinýho.
Prakticky vzato by mi stačilo zobrazení directorylistu jak to dělá apache, ale s náhledy.
to v php ubastlis za hodku :)
jinak ta gallery umi i webdav teda, takze by to vpodstate mohlo jit tam nahravat jak do adresare ... ale ne libovolnym vlastnim zpusobem ... to nejde, to je fakt ...
Jako klienta pro pristup k Webdav muzes pouzit kazdy lepsi souborovy manazer, ktery ma icon view a umi generovat nahledy obrazku i ze vzdalenych filesystemu (Nautilus to umi urcite, Konqueror zrejme taky).
edit: jo nevsim jsem si, ze to musi byt webove... tak nic
Fox: jo, až se budu nudit, tak to s tím PHP zkusím :)
Gargamel: no, jde o následující koncept, možná jsem to blbě popsal
- fileserver na linuxu
- primární přístup přes SMB
- možnost přístupu přes FTP, WebDAV, ...
- možnost procházet fileserver přes HTTP rozhraní a u fotek možnost zobrazovat náhledy
V podstatě nic složitého :)