Existuje již deska zvládající Pentium M bez redukce CT-479?
Zdravím,
mnozí jistě znají redukci CT-479, která jako první (a nejspíš poslední) umožňuje používat mobilní procesory Intel v destkopových deskách, ale starších čipových sad a mám pocit, že se od jejího uvedení nic nezměnilo a stále podporuje stejnou sestavu "starých dobrých" desek a nebo je něco nového?
Osobně by se mi líbila N4L-VM DH, ale mám obavu, že asi nepochodím. Pokud máte někdo více informací, tak se prosím podělte. Nyní mám spolu Pentium M 2Ghz v P4P800SE a neříkám, že je to zlé, ale chtěl bych prostě novou desku. Díky za rady.
Re: Existuje již deska zvládající Pentium M bez redukce CT-479?
ja bych zkusil stesti u strycka Googla :)
Jinac kdyz uz ugrade,tak radny a radeji posetrit a vzit uz neco jineho nez jen desku,nebot se mi zda ze tvy 2GHz Pent. M je uz docela slaboucky ;)
MoBo pro 479-tku dělala firma Aopen (šlo o chipset i855, mám dojem), ale za ty peníze, co ta deska bude stát (nejspíš i starší), bych radši pořídil Celeron 4xx, nějakou desku P35 chipsetem a 2GB DDR2. :)
Ono desek se vyrábí (nebo vyráběly) houfy, dají se (více či méně obtížně) koupit min. desky od Abit, AOpenu, Asus, DFI, Gigabyte, MSI a dalších. Problém je ten, že už je to značně vyčpělé a nástup nových MODT na SantaRosa platformě se nekoná a fakt, že tyhle desky nejdou slušně taktovat. Asi jedinou výjimkou je AOpen i975Xa-YDG, na kterém jdou ale tuším použít jen CD/C2D procesory (Yonah/Merom cores) a který už jen použitým chipsetem jde dost proti principu a výhodám MoDT ...
S CT-479 se oficiálně nezměnilo nic, posledními kompatibilními deskami jsou P4GD1 a P4GPL-X (i915P/i915PL).
Vzhledem k současnému stavu bych se asi taky spíš připojil k doporučení, ať to v případě potřeby upgradu odprodáš a pořídíš nějakou desktop platformu, spotřeba a teploty už jsou dnes mnohem lepší než bývalo ...
Citace:
Původně odeslal
jan555
Ono desek se vyrábí (nebo vyráběly) houfy, dají se (více či méně obtížně) koupit min. desky od Abit, AOpenu, Asus, DFI, Gigabyte, MSI a dalších. Problém je ten, že už je to značně vyčpělé a nástup nových MODT na SantaRosa platformě se nekoná a fakt, že tyhle desky nejdou slušně taktovat. Asi jedinou výjimkou je AOpen i975Xa-YDG, na kterém jdou ale tuším použít jen CD/C2D procesory (Yonah/Merom cores) a který už jen použitým chipsetem jde dost proti principu a výhodám MoDT ...
S CT-479 se oficiálně nezměnilo nic, posledními kompatibilními deskami jsou P4GD1 a P4GPL-X (i915P/i915PL).
Vzhledem k současnému stavu bych se asi taky spíš připojil k doporučení, ať to v případě potřeby upgradu odprodáš a pořídíš nějakou desktop platformu, spotřeba a teploty už jsou dnes mnohem lepší než bývalo ...
nezbyva nez do puntiku souhlasit ...
Milx: pokud Ti jde o pomer spotreba/vykon tak opravdu je solidni volba fosinka s P35 a E8200 resp. E8400 na defaultnich hodnotach s aktivovanym EISTem popr. zkusit ubrat CPU Vcore
pokud chces mit za kazdou cenu P-M@desktop, tak zustan na cem jsi ... fosny P4GD1 a P4GPL-X oproti P4P800 neprinaseji temer zadne plus vyjma PCI-E, naopak nemaji tak dobra a hlavne funkcni nastaveni jako P4P800, proste jsou vyrazne problemovejsi co se OC tyce, je treba pouzivat mnoha berlicek ... mel jsem snad vsechny fosny ASUSu podporujici CT479 a P4P800 je hlavne diky solidnimu BIOSu pouzitelna, nevyhodou zustava pomerne velka umrtnost techto desek
N4L-VM DL je specificka fosna, co umi pouze Yonahy a Meromy a z nich vyklestene Celerony ... je to celkem hybrid :-) , nicmene funkcni, bezproblemovy a levny, ja jsem s nim vice nez spokojeny, ale uznavam, ze do konce roku nevydrzim a zmigruju na reseni s vyssim vykonem
cize nezbyva nez poprat GL