Sata II je třeba zapnout tuto fci? rychlost?
bude disk sam využivat rychlost sataII řadiče nebo je ho třeba ni přepnou nějakou utilitou už chvili zvažuji nákup nového disku a minimálně to asi bude 320gb docela se mi liběj maxtory 20
http://pevne-disky.alza.cz/maxtor-di...0as-d69043.htm
názory na ně pro a proti?
Re: Sata II je třeba zapnout tuto fci? rychlost?
Maxtory nevim, ale vetsinou byva sata300 zapnute. Jako disk s kapacitou 320GB bych asi doporucil WD3200AAKS s jednou plotnou http://4um.overclocking.cz/showpost....&postcount=228
Ne neni potreba nic zapinat. I kdyz ted sem se setkal, ze windows si u disku samsung sata II. Nastavil rezim pio, to sem docela nepochopil. Musel sem pak v systemu nastavit volbu, urci bios a az pak jel korektni rychlosti.
fajn dik teda takovou rychlost sem nečekal :) myslim odpovědi....
fajn maxtor tedy má jumpery dobrej poznatek ke správné fci nechat jumpery tedy volné
To se ale jedna o zpetnou kompatibilitu. STATII na SATAII radic netreba nic nastavovat.
Citace:
Původně odeslal
Arg
To se ale jedna o zpetnou kompatibilitu. STATII na SATAII radic netreba nic nastavovat.
Jistě, jenže u nového disku ten jumper je a HDD jede jako SATA 150.
hmm, tak je mozne ze u Maxtoru to maj takto blbe vymyslene, to se teda omlouvam za dezinformaci, Maxtory nepouzivam. U WD, nebo ted tu mam na stole Samsunga, sem nic takoveho neregistroval.
Edit: pockat pockat, dle tech obrazku co si postnul, to u Seagate neni a u Maxtoru take ne. jestli dobre koukam, tak v defaultu tam switch neni...
Citace:
Původně odeslal
Arg
...Edit: pockat pockat, dle tech obrazku co si postnul, to u Seagate neni a u Maxtoru take ne. jestli dobre koukam, tak v defaultu tam switch neni...
"Default" je pro ten disk SATA 300 (tedy bez jumperu), ale nenamená to, že u nového disku ten jumper není. Je to od výrobce celkem logické -> ať ten disk připojíš na řadič SATA-300 nebo SATA-150 tak vždycky pojede. Pokud by tam ten jumper nebyl, to by bylo reklamací....;). BTW, pokud vím, tak HDD Hitachi a WD jsou z výroby taky nastaveny na SATA-150 a musí se nastavit na SATA-300 nějakou utilitou, která je ke stažení na stránkách výrobce.
ano sic to logicke je, ale pokud je mi znamo default settings je zakladni nastaveni. A jestli dobre vidim, tak treba zde: http://www.seagate.com/images/suppor...ta_jumpers.gif switch defaultne neni.
Mně je celkem jedno co vidíš, já jsem naposledy kupoval HDD Seagate (s jumperem) před ca dvěma měsíci. A Ty?...
mno, pro sebe sem Seagate nekupoval uz minimalne rok. Jinak disku mi denne rukama par projde. Kazdopadne si koupil nejaky disk s jumperem, ktery tam za normalnich okolnosti neni a byt nemusi. Ten jumper se tam dava na nastaveni limitu natvrdo. Dnes mi proslo rukama par WDcek a tam take zadny nebyl. konkretne AAKS. Kazdopadne pokud to je nutne, mohu se zitra v praci kouknout na nejaky Seagate, jestli na nich jumpery sou. Nicmene myslim, ze to neni dulezite protoze se tu stejne dohadujeme jen my dva a kazdy mame svoji pravdu :lol: a JERROME uz svoji odpoved dostal. Proste ten disk mu pojede bez jumperu a kdyby nahodou ne, tak si ho tam soupne ;)
mě docela nadchnul mv s tou informaci jednoplotná 320 tak pujdu zkusit přišti tyden co maj v alze
Podle tohodle obrazku soudim, ze budu mit asi disk taky nastaveny na SATA I ze ?
Takze vytahnout jumper bude reseni ? (jeste se musim podivat jestli tam je, az budu doma)
(Seagate ST3500320AS)
http://img406.imageshack.us/img406/8519/009sz1.jpg
no neviem...
mam dva rovnake Samsungy 320GB (HD321KJ) ktore jumper nemaju. mam dosku s AMD790X chipsetom cize SATA2 podpora je. original drajvre so stranky nainstalovane k doske...
HD tune ukazuje:
suported UDMA7, ale fici len na UDMA6 ci je vlastne ATA133
haluz je ze v biose v "Standard CMOS Features" mi pri nastaveni DMA da len po UDMA6...( SATA II je UDMA8 ) a to mam posledny bios
aj kopirovanie z jedneho na druhy to ide max 60MB/s, 65 je rekord. moj stary ATA133 Maxtor siel 55...
Chtěl bych si pořídit nový HDD Seagate 320GB, 7200RPM,16MB,SATA/300, NCQ, ale mám desku DFI LP UT NF3 250Gb soc.754, která podporuje pouze SATA I. Nemá někdo s touhle kombinací zkušenost ? Bude na této desce HDD funkční, samozřejmě jako SATA I ?
myslim, ze urcite, ale budes muset prepnout do modu SATAI. Osobni zkusenost s presne touto kombinacei nemam, vychazim z toho, ze sem se jeste s problemem nesetkal.
Mně existence SATA2 přijde vůbec vtipná... Resp. možná debaty SATA1 vs 2. Když reálný rychlosti disků jsou mezi 50-100MB/s... A to nadsazuju.
rychlosti sem neporovnaval, resp. asi ano, ale uz se mi to vykourilo z hlavy. Kazdopadne jestli je to jak rikas, tak je to jen jeden z dalsich marketingovych tahu.
no já když to tak porovnávám zpětně, tak není nad klasický PATA na DMA6. To co mi doma předvádí SATA2 na DMA5 je fakt oproti PATA zoufalost. Kor když vezmu v úvahu např. paralelní přístupy na disk.
Pardon za lehčí OT :)