Preformatovani parition na Ext3 - zachrana dat
Zdravim,
podarila se mi nasledujici vec. Mel jsem HDD 320GB rozdelen na dve partition, 16GB s WinXP a zbytek Data. Vse NTFS. Tu 16GB partition sem rozdelil na 2 po 8GB s tim, ze na tu druhou pulku si nainstaluji Linux. Bohuzel po dokonceni instalace mam preformatovany cely disk. Mam tam hda1 = 80MB Ext3, hda2 = 1GB Linux-swap a zbytek hda3 Ext3. Daji se jeste nejak zachranit puvodni data?
Diky moc za kazdou radu.
Re: Preformatovani parition na Ext3 - zachrana dat
Citace:
Původně odeslal
DDT
Zdravim,
podarila se mi nasledujici vec. Mel jsem HDD 320GB rozdelen na dve partition, 16GB s WinXP a zbytek Data. Vse NTFS. Tu 16GB partition sem rozdelil na 2 po 8GB s tim, ze na tu druhou pulku si nainstaluji Linux. Bohuzel po dokonceni instalace mam preformatovany cely disk. Mam tam hda1 = 80MB Ext3, hda2 = 1GB Linux-swap a zbytek hda3 Ext3. Daji se jeste nejak zachranit puvodni data?
Diky moc za kazdou radu.
Ano, nenahrávej tam další data, sežeň si druhý disk a Get Data Back. Mně vyřešil prakticky stejnou situaci.
1) R-studio by melo vetsinu NEPREPSANYCH dat zachranit, rozhodne ho zkus.
P.S.: proste si pozorne cti co ti ten instalator pise, urcite se to "samo" neudelalo.
Citace:
Původně odeslal
DDT
Zdravim,
Diky moc za kazdou radu.
v podobnych situacich pouzivam program TestDisk. Takze pokud by sineuspel testni :)
Citace:
Původně odeslal
Marty
Ano, nenahrávej tam další data, sežeň si druhý disk a Get Data Back. Mně vyřešil prakticky stejnou situaci.
A ten GetDataBack to vytahne i z Ext3? Ja sem myslel, ze umi jen NTFS a FAT.
Citace:
Původně odeslal
Petrik
1) R-studio by melo vetsinu NEPREPSANYCH dat zachranit, rozhodne ho zkus.
P.S.: proste si pozorne cti co ti ten instalator pise, urcite se to "samo" neudelalo.
Samozrejme sem pri te instalaci cetl, ze bude formatovat, ale mel jsem za to, ze jen tu partition na kterou instaluji, ne cely HDD. To R-studio zkusim. Neexistuje nejaky soft co by mi ty partition vratil do predchoziho stavu?
Ano existuje: TestDisk...
Citace:
Původně odeslal
DDT
A ten GetDataBack to vytahne i z Ext3? Ja sem myslel, ze umi jen NTFS a FAT.
Tak ty chceš obnovit NTFS partition, takže ano, GDB pomůže. Já jsem ho jednou použil pro přesně stejnou situaci.
Citace:
Původně odeslal
Marty
Tak ty chceš obnovit NTFS partition, takže ano, GDB pomůže. Já jsem ho jednou použil pro přesně stejnou situaci.
Ja len dolozim tvoju poznamku, ze GDB je tak ako pre FAT je i NTFS zvlast verzia.