problémy s partition - omylem odstraněna
Provádím přestavbu počítače. Byl v něm hdd Seagate 320 GB rozdělený na 2 stejné oblasti - po 160GB (nějakých 145...) C a D. Na Déčko jsem si udělal zálohu. Vyměnil základní desku. Spustil instalaci a koukám, vidím jen 128GB (doufám, že těch prvních). Než mě docvaklo proč, zkusil jsem oblast odstranit a znovu naformátovat (rychle). Pak jsem si uvědomil, že jsem použil instalační CD XP z druhého počítače, které ještě je bez 1. SP. Tak jsem zapojil jiný hdd a na něj nainstaloval ze správného CD xp, abych se pokusil zachránit data. Problém byl v tom, že v Průzkumníku se disk hlásil jako 127GB, ale správce disků jeden 320 GB oddíl. Zkusil jsem přes konzoli v XPéčkách příkaz fixmbr a je tam teď jen jedna 320GB oblast. Mohu to ještě nějak zachránit? Nedokur**l jsem to moc? Problém je v tom, že i r-studio mám (měl) na Déčku. Co s tím?
Četl jsem tu na diskuzi o GetDataBack, ale stáhnout se dá jen zkušební verze, která mi to neobnoví.
Re: problémy s partition - omylem odstraněna
A co tak pouzit spomenuty soft/y znova ? Poakil si pozuil rychly format o to skor tie data dostanes spet. Pripadne pouzit nejaky unformat a jednoducho tie data dostat spet. Jednym formatom si tie data este stale neodstranil ;)
Citace:
Původně odeslal
Antonín Plhal
Provádím přestavbu počítače. Byl v něm hdd Seagate 320 GB rozdělený na 2 stejné oblasti - po 160GB (nějakých 145...) C a D. Na Déčko jsem si udělal zálohu. Vyměnil základní desku. Spustil instalaci a koukám, vidím jen 128GB (doufám, že těch prvních). Než mě docvaklo proč, zkusil jsem oblast odstranit a znovu naformátovat (rychle). Pak jsem si uvědomil, že jsem použil instalační CD XP z druhého počítače, které ještě je bez 1. SP. Tak jsem zapojil jiný hdd a na něj nainstaloval ze správného CD xp, abych se pokusil zachránit data. Problém byl v tom, že v Průzkumníku se disk hlásil jako 127GB, ale správce disků jeden 320 GB oddíl. Zkusil jsem přes konzoli v XPéčkách příkaz fixmbr a je tam teď jen jedna 320GB oblast. Mohu to ještě nějak zachránit? Nedokur**l jsem to moc? Problém je v tom, že i r-studio mám (měl) na Déčku. Co s tím?
Četl jsem tu na diskuzi o GetDataBack, ale stáhnout se dá jen zkušební verze, která mi to neobnoví.
Mně getdataback pomohl s obnovou disku přeformátovaného na ext3 a zkraje přepsaného, bez problémů. Ohledně licence stačí srovnat cenu dat s cenou licence :)
Citace:
Původně odeslal
AjsTi
A co tak pouzit spomenuty soft/y znova ? Poakil si pozuil rychly format o to skor tie data dostanes spet. Pripadne pouzit nejaky
unformat a jednoducho tie data dostat spet. Jednym formatom si tie data este stale neodstranil ;)
Protože na diskuzi na Slunečnici jsem četl, že to projelo disk a nakonec nabídlo co vše by šlo zachránit, kdyby to byla plná verze.
Ještě jeden dotaz. Windws si sama o sobě stále něco zapisuje na disk. Vypnul jsem na té provizorní instalaci nástroj obnovení systému, vypnul indexování. Mám ještě něco vypnout, nebo to raději udělat přes stav nouze? Zatím jsem tu 320GB nepřipojil.
Pripojis a ides, zase system nezapisuje od zaciatku po koniec po nabehnuti systemu. Pouzite softy su aj vo FAQ priamo tu v diskoch.
Jelikož programy (i freewarové) jsou vypsány ve FAQ, tak LOCK.