8800 GT a Z-Machine GV1000 - nejde obraz
Čau,
dneska jsem si koupil na svoje GTčko nový chladič od Zalmana nainstaloval jsem ho správně a ani na pasivy sem nezapomněl, když bylo všechno hotový vrazil sem ho do PC a těšil se na ty teploty, ale k mému překvapení mi monitor psal jenom "No signal" (monitor připojuju přes redukci, zkoušel jsem 3 a na obou DVI konektorech). Byl sem dost zklamanej tak sem zkusil s tim zajít do CZC optat se jestli sem chladič nasadil dobře, bez jakýkoliv změny to šoupnuli do jejich testovacího PC a tam jim normálně obraz naběhnul (myslel sem že mi vypadnou voči). Dali mi radu ať zkusim druhej DVI konektor, no a když sem dorazil domů a zkusil to tam v obou DVI konektorech tak zase "No signal".
PC před výměnou VGA chladiče fungovalo bez problému (tj. včera večer) a po výměně bez obrazu jinak všechno se točí a pípá jak má "jenom" bez obrazu zkoušeno na dvou monitorech.
Grafická karta: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=50846
Chladič: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53129
Prosím o radu co s tím, za jakýkoliv nápad budu vděčný, díky
Re: 8800 GT a Z-Machine GV1000 - nejde obraz
No ja mel stejny problem se svoji 8800 GT od Zotacu. Kdyz jsem ji tam dal s default chladicem, tak jela naprosto OK. Ale byla hlucna, takze jsem stock chladic vymenil za AC S1 a na nej dal dva 12 cm vetrone. Kdyz jsem vse zapojil a pustil PC, tak mi to taky psalo ze monas nema zadny signal (mam CRT ADi P950 - zatim). Zkousel jsem ruzne veci (reset BIOSu, vyndani a zadelani vsech komponentu do desky a nic nefungovalo). Uz jsem se chystal poslat grafiku na reklamaci, ale dal jsem ji jeste jednu sanci a vydelal ji a dal zpatky hle, z nejakeho prapodivneho duvodu vse fungovalo tak jak ma. Nejak jsem se nad tim nezamyslel, funguje to dodnes, takze to nehodlam nejak resit, ale prislo mi to jako nahle mavnuti kouzelnym proutkem a funguje to Takze Ti doporucim reset BIOSu, vytahnuti komponentu z desky a opetovne zadelani a treba budes mit kliku jako ja a pojede to. Neni to zadne racionalni reseni, ale myslim, ze za pokus to stoji.
Sem rád, že nejsem jedinej komu se to stalo.
Zkoušel si grafiku na jiným kompu? Mě právě příjde nejdivnější, že jim to fungovalo bez sebemenčích problémů (v CZC) a mě to dělá tohle. Kdyby grafárna nefungovala i u nich tak si řeknu fajn něco je blbě, ale takhle ...
No, ale každopádně hned zítra ráno zkusim, co mi radíš a samozřejmě ti moc děkuju za odpověď
Citace:
Původně odeslal
Versipellis
Sem rád, že nejsem jedinej komu se to stalo.
Zkoušel si grafiku na jiným kompu? Mě právě příjde nejdivnější, že jim to fungovalo bez sebemenčích problémů (v CZC) a mě to dělá tohle. Kdyby grafárna nefungovala i u nich tak si řeknu fajn něco je blbě, ale takhle ...
No, ale každopádně hned zítra ráno zkusim, co mi radíš a samozřejmě ti moc děkuju za odpověď
Grafiku jsem na jinym kompu nezkousel, pouze jsem ji vyndal, zadelal zpatky (ostatne jako vsechny komponenty krome CPU), resetoval BIOS a ono to slo. Nevim proc, ale najednou to slo.
Tak jsem to vyzkoušel jak si psal, vyndat a reset CMOS a pořád nic :-(, ach jo už sem se těšil, že to pude ...
Reset CMOS sem dělal podle návodu, dá se nějak bez obrazu dá se nějak poznat jestli se CMOS opravdu vyresetoval (bez obazu) dělal sem to podle návodu:
vypnout, odpojit, vyndat baterku, přesunout čudlík z polohy 1+2 do 2+3 na 5-10 vteřin, vrátit čudlík z5, vrátit baterii z5, připojit komp, zapnout.
deska je Asus P5E3 Deluxe
Tak to Ti asi bohuzel vic neporadim, me to pomohlo.
Zkusim to ještě jednou třeba se to umoudří :-)
Děkuju ti za snahu pomoct, když to náhodou rozchodim napíšu.
Asus P5E3 Deluxe má problémy i s Radeon 3870X2, řešení na to bylo vypnout nějaké gate express nastavení v biosu, třeba to pomůže i v tomto případě, ale mám pocit že default nastavení biosu to má disabled, nejsem si ale jistý. Ale když ti to šlo před výměnou chladiče, tak to nedává moc smysl :)
Žádný problém deska s grafárnou neměla a to ani před upgradem BIOSu, v BIOSu při současném stavu nic nezměním.
Jediný co sem udělal bylo že sem vyndal kartu z PC vyměnil chladič a zas jí vrátil zpátky, s žádným jiným komponentem v PC sem vůbec nic nedělal
Viděl bych to na kousíček prachu ve slotu pro grafiku ;) Vyndej kartu a pořádně to něčím vyfoukej ;) a pořádně prohlédni kontakty jak na kartě, tak ve slotu. Z vlastní zkušenosti vím, že i malinkej kousek prachu dokáže člověka pořádně potrápit ;)
tak kontakty na kartě sem lehce otřel, slot sem prohlídnul a nic sem tam neviděl, ale i tak sem to projistotu pořádně profouk. Kartu sem zkusil i v jinejch slotech a pořád to samý, nejde. :sad:
Ale díky moc za nápad, za každou pomoc nebo snahu o ní sem vděčný
Snad jsem nic nepřehlédl - zkus jinou grafiku ve svém PC, případně vyndej vše krom desky, cpu, gpu a ram. Nijak jinak než postupným zkoušením se to zjistit bohužel asi nedá :(
no jinou grafiku nemám a žádný další pc s komponentama kompatibilníma s timhle doma taky ne, takže bohužel možnost postupnýho vyzkoušení nemám :(
Za tu jinou grafiku na otestování bych se taky přimlouval ;) Jednou chtěl kámoš upgradovat, tak koupil novou a dali jsme jí tam a komp nefachal. Tak jsme laborovali a když došlo na navrácení k původní, tak to nešlo taky. Prostě nám při výměně umřel AGP slot a bylo vymalováno. Ale to byla fakt ohromná náhoda :( Řekl bych, že naší vinou to určitě nebylo, dejme tomu že jsme to nedělali poprvé :D Prostě stalo se a vyřešila to až nová deska. ;) Tak zkus půjčit nějakou grafárnu od kámoše, spolužáka... a testni to ;)
Jj to by bylo dobrý řešení, ale já už to hodil do jednoho servisu kde snad zjistěj co s tim je. O výsledku budu informovat (ale možná to bude trvat dlouho :( )