Propojení AP a routeru - kabel, nastavení DHCP
Ahoj, měl bych dva dotazy.
Mám propojený AP D-Link DWL-900ap+ a WIFI router D-Link DI-524 kříženým kabelem. Nemělo by to být propojené přímým? Sice mě to šlape i na tom překříženým, jde mě o to zda to nevadí těm zařízením, abych něco neodrovnal.
V manuálu u AP je napsáno: "Ethernetový port MDII RJ45 - Pro připojení ke směrovače nebo přepínače je zapotřebí nepřekřížený kabel"
Druhý dotaz
U routeru je v nastavení DHCP serveru je položka "Lease time". Co to je a jaké je vhodné nastavení? Nabízí mě to 1hodinu až jeden týden.
Díky moc za pomoc.
Re: Propojení AP a routeru - kabel, nastavení DNS
1) Popravde nevim, ktery kabel by tam spravne mel byt, asi spis ten rovny, ale pokud ti to beha, tak to neres, odpalit nic nemuzes. Vetsina zarizeni si dnes pozna, o ktery typ kabelu se jedna a podle toho sama upravi nastaveni.
2) Lease time je doba na kterou ma klient od DHCP serveru propujcenou danou adresu, po uplynuti teto doby si klient bude muset zazadat o prideleni nove adresy. Delsi lease time znamena mensi traffic, kratsi znamena vetsi flexibilitu. Na doma je to asi celkem jedno, kdyz mas adres habadej, bezne byva nastaveno 24h.
3) DNS? To byl asi preklep, ze?
Re: Propojení AP a routeru - kabel, nastavení DHCP
monsoon: díky za odpověď i za odhalení chyby v názvu. Opraveno :-)