Pomoc s programem do Pascalu
Zdravím, potřeboval bych, jestli by mi někdo neudělal jeden úplně mega jednoduchej prográmek v Pascalu, potřebuju to do školy, ale na programování jsem úplně blbej :( Pro někoho, kdo v tom umí, je to práce na pár minut, celej program se vejde na jednu stránku úplně v pohodě. Jde tam hlavně o cykly, je to program na hádání čísel, možná to vypadá složitě, ale je to fakt banalita, bohužel prostě nevím, jak na to :( Kdyby se našla nějaká hodná osoba, která by mi s tím pomohla, hodím sem zadání úkolu, nebo ještě líp, kdyby se mi mohl ozvat na ICQ 323072487. Děkuji moc všem za každou pomoc...
Re: Pomoc s programem do Pascalu
Jestli jsem to správně pochopil.
Doporučuji ti stáhnout si nějakej jednoduchej program "hello world" pro pascal. Mam pocit že je i na wiki...
2) pak bys měl zkusit pozměnit ten prográmek tak, abys načetl svou proměnnou a vypsal jí.
nejlépe nějakej integer ;)
3) obalit ty dvě řádky cyklem, kde bude podmínka že pokud to načtené číslo bude rovné např. 3 tak skončí.
A máš hotovo. Tady na foru to za tebe nikdo nenapíše z čistě výchovných důvodů. Ještě ti asi poradím. Já bych použil cyklus "repeat ... until <podmínka>";.
No já tady tuhle teorii znám myslím celkem dobře, bohážel to prostě nedokážu použít :( A na výchnovný důvody už jsem, řekl bych, dost starej :D Nehledě na to, že mám WIN Vista a tam mě prostě Pascal nechce chodit :( Píše mi to "Disc id not ready in drive H". Zkoušel jsem si to znova ve škole stáhnout a pořád to stejný :( Pokud by měl aspoň někdo nápad, jak to rozchodit, tak budu rád :)
Pokud znáš teroii, tak v čem je problém? Když teda pominu nefunkčnost dosovského Pascalu... Chce to zkoušet, zkoušet
Trošku jsem se poptal strýčka Googla, ale moc toho neví :(
našel jsem tohle tak snad ti to pomůže
http://warriornation.net/Forum/showthread.php?t=367138
EDIT: Našel jsem tenhle free pascal, tak snad ti poběží je tam vyjmenovaná i Vista... Zkus a dej vědět.
http://download.chip.eu/cz/Free-Pasc....0_647718.html
Tak ten program, na kterej odkazuješ, mi funguje ;) Díky :) Jinak už jsem úspěšně vytvořil i ten úkol, co jsem měl dělat a dokonce jsem tam přidal i takovej malej "bonus", tak uvidím, jak se to bude líbit :D
To máme samozřejmě velkou radost :) Důležité je se nebát a zkoušet. Hodně štěstí v dalších úkolech...
:) Díky... Jakože programování mě ale zrovna moc nebaví :( A ještě na to prostě nemám hlavu... Nedokážu to vymyslet jak by to mělo vypadat ten program, i když teorii znám... :(