Bude vhodny TT Volcano 9 na Athlon XP-M (Barton) @ 2.37GHz/1.584V ?
Teraz slape na vodnikovi (teplota cca 46-50°C) a zaujimalo by ma ci ho TT uchladi ?
Pripadne nejaky iny tip na kupu ... ?
Printable View
Bude vhodny TT Volcano 9 na Athlon XP-M (Barton) @ 2.37GHz/1.584V ?
Teraz slape na vodnikovi (teplota cca 46-50°C) a zaujimalo by ma ci ho TT uchladi ?
Pripadne nejaky iny tip na kupu ... ?
http://www.overclockers.com/articles606/ No radsi by som ostal na tej vode, pripadne poriesil ked uz vzduch daleko lepsie nieco a ak sa da pouzil nejaku redukciu 80 > 120 pripadne 92 > 120 , predsa len vetsi ventilator uchladi lepsie na pomalsie otacky ako ta 80 co tam je.
Co tak sa pozret po vyrobkoch od AC ?
Chcem sa tej vody uz proste zbavit.
Co napr. Arctic Cooling Copper Silent 2 L ? Stacil by?
Hladam nejake riesenie do cca 500 CZK.
do CZK 500 sezenes zalman 7000/7700 (pro desku s dirama okolo socketu) nebo thermalrighta slk 900/947 (pro desku bez der) nebo neco podobneho ;). to volcano bych nebral, kdysi jsem ho mel a byl pomerne hlucny.
Mel jsem Volcano9+ a je to fakt mizernej chladic. Dal bych na radu riksi.
Ten Zalman vypada ok.
Len som nenasiel cenu do 500 CZK.
Jedine http://www.casemodding.cz/index.php?kat=88&pg=vypis a aj to od 594 CZK za ALCU variantu :-(
hledej v bazarech, sam jsem nedavno nechal tu 7700 skoro jako bonus k cpu...
Rozdiel vo vykone medzi 7700 ALCU a CU je maly/zanedbatelny.
Navyse Athlon XP-M (Barton) @ 2.37GHz/1.584V nebude ziaden topic, takze pohoda.
V bazaroch sa vazne ceny tychto chladicov pohybuju od 400kc za ALCU po max 500 kc za Cu. Treba len byt "v spravnom case na spravnom mieste" :-)
V daných možnostiach fakt len ten ZALMAN 7000 / 7700. Pri tom väčšom si dávaj pozor na kompatibilitu, lebo bola mizerná (vadili kondenzátory a pod).
Jen pro upresneni, Zalman 7700 neni na socket A desky vubec podporovan (asi kvuli velikosti a vaze). Zalman 7000 by tam mel jit, budes muset ovsem uriznout kus jednoho konce spony (na Epoxu 8RDA3+ ji vadi kondenzator), na chlazeni to vsak nema vliv ;-)
A áno maš pravdu, defaultne tie veľké 7700 už na Socket A nešli (len po úprave) beriem späť. ;) Ta spona je prispôsobená na odrezanie je to aj v návode - je tam zárez a stačí odrezať.
OK, takze asi pojdem do CNPS7000B-AlCu.