-
Hex ASCII
Implementujem teraz jeden protokol a stretol som sa tam s HEX ASCII zapisom dat...
ide o to, ze hodnota Bytu v hex(napriklad 0xA2) sa zapise ako dva Byty v ASCII(cize 'A' a '2')
vidim to prvy krat a nemam ponatia na co to moze byt dobre... nepocul o tom niekto?
pripadne nemate o tom nejake blizsie info? asi sa mi to bude hodit do bakalarky...
edit: no zistil som, ze je to odborne pomenovanie plain text zapisu hexadecimalnej hodnoty bytu... peklo
-
Re: Hex ASCII
Je to naprosto běžná věc. Trochu mě udivuje, že to vidíš poprvé. Bylo spousta sedmibitových protokolů, které mnohdy přežívají dodnes. A pokud je třeba přenést obrázek nebo program, tak je v tomto případě nejjednodušší řešení použít tento způsob vyjádření. Původní definice ASCII je sedmibitová. Komunikace se SMTP serverem je taky sedmibitová, proto existuje rozšíření MIME.
-
vacsinou si definujem protokoly sam(embedded), tak preto som sa s tym nestretol...
ake to ma vyhody? pripadne preco sa to pouziva?
okrem toho, ze vidis hodnotu bytu v hyperterminali:-)
-
Prostě byl definován sedmibitový protokol a protože vznikla potřeba přenášet osm bitů, tak byl zvolen tento způsob. Nediv se, když si každej, kdo se dostane k počítači, definuje svoje "embedded" protokoly:p
-
moje protokoly sa vacsinou k pocitacu ani nedostanu;-)
mna len zaujima, ci to ma zmysel a ci to ma vobec vyhodu(okrem toho, ze sa to potom tvari ako plaintext)... vznika zbytocne preratavanie na binarne data, vznika redundancia atd.
na nete som o tom nic neasiel...
-
On je to totiz jediny zpusob jak zadat libovolnou hodnotu pres standartni vstup - klavesnici
-
uz je mi jasne pouzitie...
len je divne, ze to borec kombinuje s binarnym zapisom v jednom protokole