Ahoj,
uvazujem o kupe RAM do notebooku s P965, kde je 2x1GB 667MHz, a chcel by som tam dat 2x1GB 800MHz. Oplati sa to menit? Je tam nejaky vyrazny narast vykonu, alebo mam kaslat na to?
Printable View
Ahoj,
uvazujem o kupe RAM do notebooku s P965, kde je 2x1GB 667MHz, a chcel by som tam dat 2x1GB 800MHz. Oplati sa to menit? Je tam nejaky vyrazny narast vykonu, alebo mam kaslat na to?
Nárůst výkonu by tam byl, ale myslím si že ne takovej aby to stálo za to. SO-DIMM 800MHz moduly budou drahý a pochybuju, že by vůbec ntb podporoval tuhle rychlost pamětí(na papíře možná jo, ale v reálu bych se toho docela bál).
Aktuálně jsou 800Mhz moduly SO-DDR2 docela levný. Zkus koupit rovnou 2x 2 GB, jestli to využiješ: http://barbone.cz/?t=PC&dealer=&strs...d=-1000&sort=1
Otázka je, jestli na těch 800 fakt pojedou, nebo jestli si notebook automaticky nenastaví 667....
toho podtaktovania sa bojim aj ja, na starom notebooku som mal turion x2 a 667MHz a stale sli na 600, tak som kupil 800 a islo to na 800, ale neviem ci to bude aj pripad pre intel (aj ked ten ma fsb 800, co by mohlo ist pekne s ramkami..)
nieje tu niekto kto uz skusal intel s 800MHz ? :)
To bude spis otazka biosu nez platformy. V biosu obou notebooku, co mam po ruce, bohuzel nemuzu frekvenci pameti nastavit rucne, takze jsem odkazany na to, jak se notebooky samy nastavi. U jednoho z nich je frekvence nejspis pevne zafixovana, nebot i po vymene za rychlejsi DDR jedou pameti stale na nizsi plyn...
Asi jediná spolehlivá možnost je najít shop, kde budou ochotný a nechaj tě to před případnou koupí otestovat.
pomahaji, nepomahaji.. poznas rozdil ve frekvenci pameti 667MHz a 800MHz pri nepretaktovane FSB?? nepoznas ;).. u notesu to plati stejne, navic prodavat 2x1GB a kupovat zase 2x1GB kvuli nejakemu placebo efektu rychlejsich pameti nema smysl.. a nikdo ti nezaruci ze ti ty pameti v notesu na 800MHz pojedou
OK, necham si poradit ;)
kedze budem nahadzovat x64 Vistu, tak rovno hodim 4GB Ram, len tu v KE a okoli su ceny pamati mierne pribrzdene..pozeral som na alza.sk, a videl som tam pamate zeppelin, mate s nimi nejake skusenosti? nieje to kvalita typu nanya a tak..? (aj ked toto by uz malo ist do nakupnej poradne, ale zas predsa len lepsie pisat do jedneho threadu, ako zakladat dalsi, ci nie?)