Chcel by som vymeniť originálny chladič na leadtek 7600GT za vodné chladenie.
Je potrebný na RAMky nejaký pasív ? Pôvodný vetroň ich totiž trošku ofukuje... Uškodiť by im to nemalo, keď nejaký pasív použijem, že ?
Printable View
Chcel by som vymeniť originálny chladič na leadtek 7600GT za vodné chladenie.
Je potrebný na RAMky nejaký pasív ? Pôvodný vetroň ich totiž trošku ofukuje... Uškodiť by im to nemalo, keď nejaký pasív použijem, že ?
No najprv by som skúsil, či to je vôbec potrebné. Ak sú pamäte na dotyk len vlažné aj počas vyťažovanie grafiky, tak by som to vôbec neriešil.
Ak sa však teplota nezdá byť OK, tak sa dajú použiť malé pasívky, ako napr. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35106 resp. homemade pasívky.
V najhrošom prípade to bude treba ešte aj tak celé ofukovať nejakým pomalobežným fanom...
No nejake také malé pasívky práve mám - používal som ich na predchádzajúcej 5900XT. Len budem musieť zreštaurovať to lepidlo, čo na nich bolo...
Ale chcel by som to vyriešiť ešte skôr ako začnem rozoberať vodné chladenie a vzhľadom na záruku nejakým odoberateľným spôsobom...
Myslim, ze tak ako ti uz bolo poradene, nebudes potrebovat vobec riesit tie pasivy...Nespomenul si ci mas pamete pretaktovane, alebo na default...V zaklade by si na 99% nemal tie pasivky potrebovat...Pri OC sa situacia meni...Ale to hlavne co na tejto karte pecie je jadro...Takze uplne slaby prievan v skrinke by mal stacit... :)