Re: GeForce 7600 na odchodu?
Mrtvý paměti, nebo studeňák pod pamětma nebo jádrem - je mi líto. Ještě jsem váhal nad vadnými kondíky, ale to by nebylo až tak hrozný, tohle vypadá jako by jeden modul naprosto nepracoval.
A kdyby to bylo teoreticky jednou z pamětí, dalo by se to udělat tak, že bych přístup do toho segmentu paměti "nějak" zakázal? Jako že bych z té 256ky udělal třeba 128ku :)
Takhle to nejde.... bohuzel to fakt vypada na mrtvej pametovej cip/y....
Btw. co mas vlastne za zdroj? Jestli je to nejakej noname 250W, pujc si nekde znackovej aspon 300W a vyzkousej to jeste s nim....
Citace:
Původně odeslal
gorthaur
A kdyby to bylo teoreticky jednou z pamětí, dalo by se to udělat tak, že bych přístup do toho segmentu paměti "nějak" zakázal? Jako že bych z té 256ky udělal třeba 128ku :)
No hehe, tohle se mi povedlo kdysi u jedný geforce 256, kde jsem z ní serval nefunkční paměti, piny spojil se zemí a od tý doby karta už nebyla 32mb 128bit, ale jen 16mb 64bit, artefakty zmizely a karta chodila aspoň ňák, ale to na dnešních kartách už nejde. :D
Citace:
Původně odeslal
gorthaur
Zdravím,
mám grafickou kartu GeFroce 7600 na MB K8M980M2MA v pcie. Pár měsíců to šlapalo dobře, pak bez ničeho nic když jsem zapnul pc, tak se začali na monitoru zobrazovat divné znaky (viz příloha) a systém nenaběhnul (předpokládám, že se nepodařilo přepnout do grafického režimu). Po chvíli opět bez ničeho nic tyto divné znaky zmizely a karta opět bez problému fungovala pár dní, než se ty znaky vrátily. Od té doby se jich nemůžu sbavit:(
Na desce mám napájecí konektor 24+4 piny, ale můj zdroj má pouze 20+4 piny, tak mě napadlo, že to může být tím. Tak jsem si vyrobil redukci podle návodu na tomto fóru, ale opět žádné zlepšení.
Netuší někdo, čím by to mohlo být? Kartu jsem nikdy netaktoval. Díky
Ehm nepodařilo se mi sem nahrát ty fotky, takže jsou tady:
http://mtts.wz.cz/geforce/photo1.jpg
http://mtts.wz.cz/geforce/photo2.jpg
Niečo podobné začala po cca 1,5roku robit kamošovi NV6800 128MB. V pohode mu to vyreklamovali - dali mu inú kartu. (vo www.czc.cz)