PC si nepamatuje nastavené rozlišení
Kamos vymenil CRT monitor za 19" LCD (konecne), ale jakmile nastavime rozliseni 1280x1024 pri 60Hz a PC restartujeme nebo vypneme tak se rozliseni "vrati/resetuje" na 1024x768 pri 75Hz. Vubec nechapu proc...
Zkousel jsem 60,70,75Hz pokazde je LCD ok ale po restartu je tam vzdy zpet to puvodni pouzivane.....
Grafika je ATI Radeon 9550 a LCD je od BENQ X900
Ovladace jsem stahnul nejnovejsi ale ani tyto nepomohly :(
Vypada to jako by si to nekde pamatovalo a drzelo nastaveni... jde to nejak obejit? resetovat? nikdy jsem se s necim podobnym nesetkal :(
Re: PC si nepamatuje nastavené rozlišení
Nebude problem ten, ze kamos to ma pripojene cez D-Sub a nie DVI? I ked opcas treba instalnut LCD priamo driver aby to zacalo ficat.
Citace:
Původně odeslal
AjsTi
Nebude problem ten, ze kamos to ma pripojene cez D-Sub a nie DVI? I ked opcas treba instalnut LCD priamo driver aby to zacalo ficat.
ano ma to pres D-Sub a ovladace na LCD jsou nahrane, ale musel jsem mu je vnutit jinak nastavoval vychozi monitor
Pres DVI to nepripojim :(
JAKY je v tech Windows pouzit ovladac pro Monitor ?
Plug and Play ? Nebo Vychozi monitor ?
Jinak typicka chyba Ati ...
Ha uz vidim: Vychozi monitor je samozrejme spatne a pojede to jen na 60 Hz ...
Musi tam byt plug and play a pak MOZNA to pojede ..
prestalo totiz fungovat DDC mod monitoru a je to nekde mezi Ati a tym trapnym systemem windows ...
Drive se to stavalo casto, zadne lepsi reseni nez reinstal jsem nikdy nenasel ...
DDC není potřeba k tomu, aby si pamatoval rozlišení, mně u zapojení monitoru přes BNC taky DDC nefunguje (bodej't by ano, když není zapojeno) a rozlišení se pamatuje. Asi bych zkusil odinstalaci driverů grafárny drivercleanerem ( http://www.download3k.com/System-Uti...fessional.html ) a novou instalaci, zkontrolovat, zda je nainstalovaný správný inf pro daný monitor. Ovladače grafárny bych zkusil spíše starší než nejnovější, však ta grafárna už něco pamatuje. Taky můžeš nainstalovat od ATI jen drivery a pak místo Control panelu nebo místo CCC použít AtiTrayTools ( http://www.guru3d.com/article/atitraytools/189/ ).
Takže našel jsem chybu a to, že předchozí CRT monitor měl fixnutých 85Hz pro určitá rozlišení. Utilitka byla následně odinstalována - tím pádem jsem o tom nevěděl .... a mě to napadlo jako poslední řešení a vida refreshfix pomohl :)
Takže díky za rady a můžete to LOCK