Case, izba-22st v bedne-30st
mám takovej problém,robil som modding skrine za účelom zníženia teploty v case
http://www.pretaktovanie.sk/modules....wtopic&t=31864
ako tak sledujem tie teploty ,v miestnosti 22st a case 30st,nasávací vetrak 120x120x25 noctua ide na 800ot. a vyfukujúci120x120x25 noctua na 1100ot + zdrojový vetrák tiež neco vyfujuke z case.
teploty CPU v burne ORTHOS 70st
a teraz šok :
dal som dole bočnicu pri tom burne a teplota CPU behom 2 min. klesla na 65st ,tak toto som nečakal.
myslel som že case ak má dobré vetranie, teploty stiahne no u mna je opak pravdou
ešte pripomeniem že v bočnici mám
nasavací ventilátor 90x90x25 na grafu 1100ot
dalej
v case je 50x50x10 vetráčik na chipset 2400ot,
dalej vetrák 80x80x25 na ramky 1000ot,
dva vetráky 120x120x25 na NOCTUA NH-U12 zhodne po 1150ot
čo robím zle.kde môže byť problém ?
inak nastaviťť otáčky vetrakov? alebo niektoré uplne odstrániť?
Re: Case, izba-22st v bedne-30st
podla mna to mas "preventilatorovane", bude tam dost tazke nejako urcite flow, ale byt tebou tak skusim napriklad ten vetrak v bocnici otocit tak,
aby odsaval, takto tlacis vzduch do kejsu okolo grafiky a potom ho zohriaty vytahujes okolo procesoru
a tych x dalsich fanov tam moze robit kvalitny bordel
ja mam v plane pomocou termokamery poskusat vplyv roznych konfiguracii vetrakov na teploty komponentov, ale to tak skoro nebude,
vzhladom k mojej lenivosti a pracovnej vytazenosti
Tu Noctuu by sa nedalo otocit o 90 stupnov tak, aby fukala smerom na zadny ventilator? (ak to teda mas stale tak, ako je to na obrazkoch v odkaze)
Podla mna by to tak malo lepsi efekt, nez fukat teply vzduch od CPU do zdroja.
Co sa tyka chladenia ramiek, ja to mam tak, ze nemam kolmo na RAM nejaky maly fan, ale pod uhlom 120mm noctuu zapojenu na "low". Tym padom sa mi airflows az tak nekrizia - v podstate ich len jemne naklonim:-)
problém je že noctua sa otočit nedá kôli doske .sú tam chladiče na doske
mam thermalthake tu za tech 1500, vpredu 1x noctua12, ventilator +cpu taky noctua, vzadu 12cm noctua a na grafice accelero s1+12cm fan na 5V a s otevrenou bocnici mam uplnevarici heatsink na mustku a teplota v case 26°C . Pri zavrene bocnici mam ten heatsink trochu vlaznejsi a tplota je stale 26°C. Na vsech noctuach mam ten cernej adapter na snizeni otacek.