1 Příloh-a(y)
Net send - alias nebyl nalezen
Ahoj, snažím se v rachotě rozhýbat posílání zpráv z příkazového řádku, ale nějak se mi nedaří :(
Situace: oba kompy propojeny přes switch, vše jiné v síti fungluje (sdílení souborů a tiskáren), na obouch kompech win XP pro SP2. IP počítačů znám. Ale po odeslání z cmd mi to hodí hlášku viz. příloha. Neví někdo, kde je potřeba co povolit, aby to šlapalo? Díky za rady a nápady :)
Re: Net send - alias nebyl nalezen
tak už to asi mám, omlouvám se za zbytečné vytvoření dalšího vlákna. Probíralo se to kdyžtak tady - http://4um.overclocking.cz/showthrea...light=net+send
Teď jenom zjistit, kde se zapíná ta kurýrní služba :)
edit: Tak služba se zapíná: START - ovládací panely - Nástroje pro správu - služby - kurýrní služby.
PS: službu je potřeba povolit na obouch kompech, jak na tom co zprávu posílá, ale i přijímá ;)
Tak mám další průšvih. Po restartování počítače, ze kterého se zprávy rozesílají, je kurýrní služba opět vypnutá. Ať jí dám na auto nebo manuál a po té zapnu, tak se situace opakuje a stále jí musím manuálně spouštět. Není náhodou nějaký příkaz příkazové řádky, který bych dal do "Po spuštění" aby jí pouštěl za mě? Nebo nestačí něco upravit v registrech? Díky za rady ;)
Jdi do příkazové řádky a mrkni na "NET HELP START", ev. si spusť v panelech kurýrní službu, napiš "NET START" a pak ji můžeš ručně spouštět pod příslušným názvem služby.
V každém případě se ale mrkni do logů, ev. nastav (ve službách) jiný účet pro přihlášení, protože pokud nastavím automatický start, služba by se měla spouštět, jinak je problém ještě jinde.
Super, fungluje to. Díky moc ;)
stačí dát: net start "Kurýrní služba"
dávám K+ :)