Teplota procesor AMD Sempron
Čau,mam tu takovej totaz na AMD Sempron(tm) 2400+ (1.66GHz) mam ve WINDOWSU teplotu 55 stupnů a při hraní her a spouštění videa teplota stoupne na 63 stupnů. Mám se obavat, že mi zhoří procesor? Nebo jeto v limitu.Tenhle sempron je ještě pro socket A.
Re: Teplota procesor AMD Sempron
No radsej neriskuj a skontroluj past, prip. nanes novu. Tiez odporucam vymenu chladica. Predpokladam ze tam mas box, skus sa poobzerat po niecom ucinnejsom.
no asi nebudes mit dobre vyresenej prutok vzduchu v CASE a nebo nejakou high-end skrin ale v pripade ze tam mas BOX chladic tak teplota je normalni a neboj nic ti neshori ;)
Citace:
Původně odeslal
smolik
Čau,mam tu takovej totaz na AMD Sempron(tm) 2400+ (1.66GHz) mam ve WINDOWSU teplotu 55 stupnů a při hraní her a spouštění videa teplota stoupne na 63 stupnů. Mám se obavat, že mi zhoří procesor? Nebo jeto v limitu.Tenhle sempron je ještě pro socket A.
Pro tuhle generaci procesoru to muze byt nebezpecna teplota, ale take zalezi na zakladni desce. Napis co mas presne za desku, podle toho se da usoudit zda je teplota ok.
Byvala driv teplota mensi? (kdyz byl pocitac novejsi)
Muzes mezitim take zkusit tohle:
Sundej bocnici a pozoruj co to dela s teplotou pri zatezi.
1) pokud pekne klesne, tak se podivej jak zlepsit prutok vzduchu case, pripadne pridat vetrak
2) pokud moc neklesne tak zkontroluj jestli neni chladic na CPU ucpany prachem a vetracek se normalne dobre toci
Pokud neni prach a vypada to OK, tak te pravdepodobne ceka sundani CPU a kontrola pasty atd. ale to nech jako posledni moznost.
Pokud jsi nikdy CPU ze Socketu A nesundaval tak radsi sezen nekoho kdo uz to delal. Neni to tezke ale chce to trochu cviku.
me se to v otevrene skrini s boxem v zatezich drzelo okolo 50 stupnu... kamos mel ten samej a po zaneseni prachem 80 stupnu. Teplota je to sice desiva, ale normalni
Citace:
Původně odeslal
smolik
Mam desku: ASUS A7V400-MX. Sundal jsem bočnici a mam 50 stupnů ve WINDOWSU a při hraní her 57.
Citace:
Původně odeslal
smolik
Mam desku: ASUS A7V400-MX. Sundal jsem bočnici a mam 50 stupnů ve WINDOWSU a při hraní her 57.
Tak to mas identicke teploty co ja (+-2°C), me to funguje skvele uz vice nez 2 roky, takze myslim ze se nemusis niceho bat ;)
Citace:
Původně odeslal
smolik
Napsal jsi tady, čím CPU chladíš, při jaké teplotě v místnosti uvedených teplot dosahuješ, jak máš řešené obvětrání skříně, teploty dalších komponent v case atd.? Až pak jde spolehlivě poradit. Zatím to jsou jen obecné nástřely.