Problem s kondikmi na epox 8k3a
ked som cistil komp, tak som si vsimol, ze viacere kondiky(dufam, ze spravne pomenuvavam tie zelene valcovite objekty na doske;-)) maju navrchu nieco ako uschnutu zivicu...
aj ked do toho moc nevidim som si isty, ze to tak nema byt;-)
v com je problem? moze to rozbit zvysok kompu?
Re: Problem s kondikmi na epox 8k3a
Ne je to konstrukcni vlastnost šmejdských kondenzátorů - nafukují se, praskají, tečou, ztrácejí kapacitu a ve výsledku často dochází k destruci nejen kondenzátoru, ale i dílu který je z daného napěťového regulátoru napájen.
Pokud je to v blízkosti ATX konektoru může být viníkem i zdroj.
Každopádně na nic nečekat a vyměnit dokud to ještě funguje.
zdroj mohol byt problem, bol tam nejaky encer...
cize vravis, ze vymenit dosku pokial zije procak a spol?
btw: moze byt dosledok tohoto javu, ze mi nejde nataktovat procak na defualt frekvenciu?
Vendík určitě myslel vyměnit kondenzátory na desce, ne hned rovnou celou desku. Pokud bys měl jinou desku, tak to vyměň. A vadné kondenzátory se obecně projevují sníženou stabilitou desky, takže mohou klidně za to, že ti procesor nejede v defaultním nastavení.
Citace:
Původně odeslal
visby
viacere kondiky(dufam, ze spravne pomenuvavam tie zelene valcovite objekty na doske;-))
Podle tohoto vyjadreni, nepredpokladam, ze visby bude umet menit kondiky na MB.
Tudiz visby, sezen v tvem okoli nejakeho dobreho elektrikare a nech si ty kondoury vymenit. Pokud ti rychlost tveho pc dostacuje, netreba menit cely MB.
rychlost dostacuje uplne, len procak nestiha na 1.3ghz(predsa len je to uz malo)...
je niekto v bratislave, kto taku vymenu zvladne? lebo ja osobne nepoznam ziadneho elektrikara...
Tak si hod prosbu do bazaru, treba se nekdo najde.
oprava! prosbu do sekce mimo misu! v bazaru to smazu.
Ajaj, no tak myslel sem jako koupit sluzbu, ale kdyz to bude jen prosba tak souhlasim.
Je to bezny problem na Epoxoch. Pricina nie je v zdroji, ale ten moze mat nafuknute kondenzatory tiez.
Klasika EPOXy - ja som mal tri dosky s takto vypučenými / vytečenými kondezátormi. Po výmene za totožné z inej nefunkčnej ale rovnakej základnej dosky sa po čase vypučili opäť :confused:. Potom sa zmenili za inej značky a doska tuším funguje dodnes u známeho.
mam stejnou osobni zkusenost.
za tři stovky ti to opravím (včetně kondenzátorů); zajisti si dopravu...
Citace:
Původně odeslal
GABO
Klasika EPOXy - ja som mal tri dosky s takto vypučenými / vytečenými kondezátormi. Po výmene za totožné z inej nefunkčnej ale rovnakej základnej dosky sa po čase vypučili opäť :confused:.
Epox pouzizval "kvalitku" s logom GSC. Tie vymienam nafuknute prakticky stale.
mno, jestli je Rainbow zaneprazdnenej a nema cas, nabizim svoje sluzby ... odhad ceny 200CZK vcetne materialu ... a kuryru na trase Blava-Brno se tu imho najde dost ;)
ja som mal tri starsie dosky s intel chipsetom kde boli vytecene kondiky na jednej ich bolo 5 na druhej hadam 15-17 skoro vsetky kamo mi to spravil za 500 Sk