Re: Pomale otvirani slozky
otevítání v jinym filemanageru - total Commander apod. je taky tak pomaly?
mě se taky docela dlouho otevírá třeba cache opary, kde mám - jak kdy - kolem 15000 souborů...ale je to jenom v jedný složce no...
Nemas tam exace alebo RARka? Mne take nieco stvaral NOD, kontroloval exace a archivy pred otvorenim adresara.
nee, jsou tam nejake samply a hudba
Zadny antivir nepouzivam
Skúse ten disk defragementovať, prípadne keď máš ďalší disk kde je voľné miesto, tak tam presuň dáta, zdefragemntuj a potom ich presuň späť. Nemusí to byť tým, ale riešil som už raz podobnú situáciu a pomohol druhý postup (prvý trval večnosť). Tiež môžeš skúsiť pozrieť, či nemáš nastavné nejaké indexovanie, alebo neičo podobné.
fragmentaci by to byt nemelo, ten disk je relativne novy (3 mesice), takze data jsou tam pekne za sebou (tuhle slozku jsem tam schvalne kopiroval jako prvni).
Hm, tak potom skúsme sa na to pozrieť inak.
Čím si ten disk formátoval?
Aká je veľkosť sektorov?
Aký má disk výkon (rýchlosť) pri bežnej práci, ako napr. kopírovanie veľkých súborov a pod.?
Nie je to náhodou PATA disk na jednom kábli s optickou mechanikou, prípadne s vypnutým UDMA?
SMART nevykazuje nejakú chybu, prípadne nemáš poškodený kábel?
Správa sa disk podobne na inom kábli/porte?
Skús zodpovedať tieto otázky, možno na niečo prídeme.
P.S.: Tiež sa sem hodil presný popis tvojho PC + OS. ;)
sestava z podpisu, vsechno nove vcetne kabelaze, formatovano PQ magicem na NTFS takze predpokladam, ze si to nastavilo clustery na 16K
"sestava z podpisu"
1. mám vypnuté zobrazovanie podpisov
2. keď za x mesiacov zmeníš zostavu tvoj podpis bude na dve veci
A teraz k veci: máš možnosť dáta odzálohovať a naformátovať disk klasickým formatom z Windowsu?
Ostatné otázky?
Kolko mas suborov priamo v tom adresari? Podadresare ta zaujimat nemusia, to by mali potom vsetci problem s C:\
2Rainbow: Ani jeden soubor :cool:
2e1:
Intel Core2Duo E8200@3,9GHz, 4096MB DDR2, P35-DS3P, Radeon HD2600Pro 512MB, DM21 500GB+400GB.
S tim formatem bych to nevidel tak zhave, rikam, ze ta slozka je v prakticky nezmenene forme na tom disku uz od zacatku kdyz jsem ho zapojil. Je to SATA, jiny kabel ani port nepomaha. Smart v normach.
No, ja by som ten klasický Windowsácky format skúsil. Keď máš kam odzálohovať dáta, tak za to nič nedáš. Inak keď spustíš nejaký test disku alebo kopírovanie z jedného disku na druhý, tak máš výsledky porovnatelné s tými ktoré nájdeš na webe?
Potom ma ešte nepadlo, či nemáš zapnuté nejaké AAM, aby bol disk tichší (pomalší).
A možná bych zkusmo zakázal cachování náhledů a podobné kraviny tohoto typu (jestli se totiž okna nepokouší zrovna o tohle).
A taky by mohl mit vliv pouzity antivirak.