zmateny C: skace po discich
konfigurace:
1.PATA PM
2.PATA SM
2x SATA
1x SATA
potom co jsem poridil sata disky jsem se rozhodl pro cistou instalaci na jednom z nich (system uz byl tri roky stary....)
protoze vsechno slapalo fajn, nevsiml jsem si ze sice system je na sata disku ale boot.ini, ntldr atd jsou porad na starem pata disku.
Coz po tom co jsem pripojil novy disk abych na nej prehodil data z tech starych PATA disku znamenalo, ze jsem nenabootoval.
Nepomohlo ani kopirovani ntldr, ani vytvoreni noveho boot.ini, az na konec fixmbr zrusil partisnu.
Tak jsem musel instalovat znova, pricemz jsem musel odebrat tu zrusenou partisnu musel odpojit pri instalaci a vytvorit novy svazek, ktery ovsem pred sebou ma ted 8MB ktere proste nesli pripojit.
Prestoze jsem odpojil oba pata disky, instalacni program rozhodl ze prvni partisna na 1.sata je disk D: a C: dala na treti partition, coz me dojalo a zacal jsem od znovu.
Skoncil jsem tim ze C: uz mi instaler uz ani nenabidnul, takze kupa veci nejde nainstalovat protoze vyhodi error ze nemam C:.
Pouzil jsem teda Partition Magic ze prejmenuji Pismena, no dopadlo to tak, ze jsem zase nenabootval a zjistil jsem ze tentokrat mam boot.ini a tydlencty fajly zase na dvou partisnach.
Opravdu uz nevim v cem muze byt chyba, to je proste neskutecne, hlavne nechapu kam se podelo to C: :)
any clue?
Re: zmateny C: skace po discich
Lebo windows. Odpoj vsetky disky a nechaj tam len ten, co chces aby bol C:. Zmaz particiu, znovu vytvor a instaluj. Ak tam stale nebude C:, tak prepis cely zaciatok disku (v linuxe cez dd alebo nejakym programom) a skus znovu.
ad Rainbow - a to je potom jeste nekdy nutne odpojit i treba takovou interni ctecku karet...
to je teda docela smutny
nechapu proc nejde pojmenovat svazek treba pri instalaci kdyz uz si muzu vybrat na ktery chci system instalovat, achjo
takze je to stale vesely, nechal jsem tam ten jeden jediny disk, na nem jsou tri partisny.
tu prvni mi predstavil jako f, druhou jako c a treti jako d.
Citace:
Původně odeslal
peta303
ad Rainbow - a to je potom jeste nekdy nutne odpojit i treba takovou interni ctecku karet...
Ano, aj to som uz videl...
Inak zalohovat vsetko, particie zmazat. Pri instalacii jednu vytvorit a ta by mala byt C:.
no ale kde se ta informace sakrys skryva. myslel jsem ze smazu system volume information ale neslo to ani ve windows ani v ubuntu.
no nemam cas si stim hrat, frknu to na tu prvni partisnu a smytec.
tak snad jsem vas alespon pobavil :-)
System volume information jen tak nesmazes, resp. pred tim si tam musis priradit ucet admina, aby to slo, ale i tak tim nic nevyresis. Ta slozka je jen pro fci. "Obnoveni systemu" - ukladaji se do ni jednotlivy zalohy.
Mmmm...myslel jsem, ze by to mohl jit pres Spravu disku, ale koukam, ze systemove partisne nejde zmenit pismenko :-/ Mozna by to slo, kdybys bootnul z Windows PE napr. BartCD od Alwilu - a zkusit to zmenit pomoci nejake utlitky, nasledne upravit Boot.ini a mohlo by to jit.
ten disk pred instalaci kompletne smaz - partition magicem v jinym kompu, nebo treba gpartedem z live linuxu, skoro to vypada jako by ta prvni partisna byla logicka a ne primarni.
No asi to máš už pořešený jinak, ale jen pro případ, že bys potřeboval přejmenovat systémovou partition - už se to tu řešilo ;-)
diky moc, uz mam cistou instalaci, jinak v linuxu jsem tem volume souborum nemohl zmenit prava ani pres sudo ...
Citace:
Původně odeslal
peta303
Citace:
Původně odeslal
Rainbow
Ano, aj to som uz videl...
Presne... moj pripad pri nedavnej instalacii noveho PC priatelke...
Citace:
Původně odeslal
sasha
to je teda docela smutny
nechapu proc nejde pojmenovat svazek treba pri instalaci kdyz uz si muzu vybrat na ktery chci system instalovat, achjo
Cloveku az rozum stoji nad tym, aka debilna ta firma je. Pismeno systemoveho zvazku nejde zmenit kvoli tomu, ze ma Windows nasraty instalacny path od registrov po suboroch vsade mozne po disku ... Takze by to z principu tvrdou editaciou mohlo ist, ale myslim, ze za pripadne problemy a nefunkcnost to nestoji.
písmeno disku ale ide zmeniť, aj systémového, dokáže to PQMagic, akurát niekedy to z nejakého dôvodu zlyhá