SMART - prosim o kontrolu
zdravim,
vcera jsem zjistil, ze mi systemovy disk jede v PIO modu a nejsem schopen jej nijak prepnout do DMA (zkousel jsem uz skoro vse). Na noc jsem vypl PC a po rannim zapnuti se ozyva pri pristupu na system disk cvaknuti. Udelal jsem SMARTy obou disku. Prosim o kontrolu. Data jiz zalohuji. Docela na to specham, protoze odpoledne jdu do TSky neco vyzvednout, tak bych k objednavce pripadne pripohodil novy disk.
Systemovy disk.......................datovy disk
http://img222.imageshack.us/img222/8...emaklr8.th.png ....... http://img232.imageshack.us/img232/6...ovejke0.th.png
Typy HDD viz obrazek. Vidim, ze jsou tam nejake realocated sektory, ale dokud HDD slape bez problemu, tak to neresim...
Predem diky za pomoc.
Re: SMART - prosim o kontrolu
zkousel si mazat registry??? http://axetom.blog.cz/0703/zpomaleni-pc nez sem udelal tohle tak mi to taky delalo porad
nezkousel a pokud se disk zacne projevovat i cvakanim, tak to nevidim na problem registru ale neceho jineho. Odpoledne jdu pro novou 500 AAKS, takze reseni uz nespecha...
Dalsi informace...pod Vistou jede u disku DMA, ale nahodile cvakani je stale. Testovaci program od Maxtoru nahlasi pri Quick testu chybu (nejakym kodem) s doporucenim reklamace. Pri Full testu mi umozni opravu problemu, ktera ale nepomuze (tj. quick test hlasi porad stejnou chybu). Disk je jeste 3 mesice v zaruce, takze udelam dalsi testy (i na jinem PC) a pokud se problemy prokazou, pujde na reklamaci.
Petre, stahni data a reklamuj to rovnou, alespon zbytecne nevyhodis penize oknem. Takhle si s tim budes hrat a tyden po zaruce exne uplne.
I kdybys ho po dodani noveho disku (WD) uz nepotreboval, muzes vymeneny po reklamaci aspon prodat a KKD.
Citace:
Původně odeslal
peta303
Petre, stahni data a reklamuj to rovnou, alespon zbytecne nevyhodis penize oknem. Takhle si s tim budes hrat a tyden po zaruce exne uplne.
I kdybys ho po dodani noveho disku (WD) uz nepotreboval, muzes vymeneny po reklamaci aspon prodat a KKD.
ja nakup AAKS planoval uz dlouho (navyseni diskove kapacity), takze to, ze jsem jej koupil uz ted nelituji.
Disk jsem zalohoval (3 veci nesly zkopirovat), vytvoril nově jednu velkou partition a udelal test... Quick i full vyhodi chyby (mam nafoceno). Behem vikendu sepisu popis, vytisknu chybove hlaseni a po nedeli na reklamaci.
PS: "KKD" ? Koupit Klidne Dalsi ? :-D
ee, Kazda Koruna Dobra ;-)
Ten prvy disk ma jeden pending sektor
Citace:
Původně odeslal
Rainbow
Ten prvy disk ma jeden pending sektor
a co to pro ten disk ci pro me znamena ? Co znamena realocated sector vim, ale toto mi nic nerika...
Citace:
Původně odeslal
PetrT
a co to pro ten disk ci pro me znamena ? Co znamena realocated sector vim, ale toto mi nic nerika...
Current Pending Sector Count: Počet sektorov, nachádzajúcich sa v stave zlyhávania. Ak sa operácia zápisu a následné skontrolovanie dát podarí, sektor sa zaradí medzi funkčné. V druhom prípade nasleduje pokus o presun dát.
Inak povedane - necitatelny sektor. A kedze sa neda precitat, nemoze byt realokovany. Zapisom sa bud opravi (ak nie je fyzicky zly, len bol zle zapisany - vypadok napajania pocas zapisu) alebo realokuje.