Dotaz ohledně 3-pin a regulace přes něj
Mám takový dotaz,když koupím tento kabel rozdvojka 3-pin http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007O0D40AO1I8
a připojím na něj dva větráky nexus,
tak budu moct snížit otáčky u obou a budou točit zhruba stejně?a taky jak to mám udělat?dík desku mám Gigabyte p35-ds3
Re: Dotaz ohledně 3-pin a regulace přes něj
Teoreticky sa zreguluju oba a prakticky si mozes odpalit napajaci konektor na doske, ked ho prilis zatazis (viac nez 0,5A). Radsej si ich zapoj do serie do molexu a kazdy pojde na 6V ....
Nepamatuju se, že bych za poslední dobu potkal větrák, kterej by měl přes 0,25A.
tak ja som cez takuto redukciu pripojil 2 vetraky (lebo na doske mam malo konektorov). Na tej rozdvojke mam tieto 2 vetraky :
cislo 1:
http://www.tichepc.sk/produkt/Glacia...x25mm-746.html
ako pisu , odber ma 12V & 0,14A
cislo 2:
ventilator, co mi zostal zo socketA chladica
http://www.thermaltake.com/product/c...1/a1889-01.asp
dole v specifikacacii sa pise 12V & 0,13A
MadCap pise, zeby prud nemal presiahnut 0.5A inaq sa moze odpalit napajaci konektor na mboarde... kedze u mna je to 0,13A+0,14A = 0,27A Takze by to malo byt OK...
alebo mam ten 12x12 ventilator pripojit na velky 4pinovy molex ??? (ako vidiet na obrazku z prvej linky - ta moznost tam je, len musim nejaq rozumne potiahnut kablik...)... Co si o tom mylite ???
inaq tu rozdvojku som pripojil na konektor mboardu, ktory sa v BIOSe hlasi ako "CHASIS FAN" ... regulaciu otacok mam tu v BIOSe vypnute, ale otacky su divoke (kedze oba ventilatory vedia detekovat otacky) hodnota mi skace SKOKMI z 1300 na 4000 otacok ( a sem tam nieco medzi tym - neviem, ako sa to pocita)... je to OK, alebo to moze sposobit nejake problemy ??? Co sa stane, ked pre ne povolim automaticku regulaciu otacok ??? (automaticka regulacia otacok by bodla, lebo nemusia ist stale na 100% ale neviem, ako sa to bude spravat a ci tym nieco neposkodim...)
vdaka za odpovede...
P.S. : asi najrozumnejsie by bolo dat ten 12x12 glacialtech na ten velky 4pin molex (je tichy aj na max otacky), tu rozdvojku vyhodit a ten druhy vetrak dat samostatne (aj so zapnutou regulaciou) na mboard... CO ? (kurna draat zase rozrabat moju skrinu... to sa mi fakt nechce...). Tak borci, poradte...
Já bych je nechal přes tu rozdvojku, jenom bych od jednoho odpojil detekci otáček. Zaručit se za to nemůžu, ale podlě mě by to mělo fungovat i s regulací otáček a desce by žádný nebezpečí hrozit nemělo.
K tej rozdvojke len toto: akeho debila napadlo spojit tie vystupy na meranie otacok paralelne? Na jednom z tych konektorov treba ten jeden drot odstranit. Potom to bude merat normalne otacky jedneho ventilatora.
Citace:
Původně odeslal
Rainbow
K tej rozdvojke len toto: akeho debila napadlo spojit tie vystupy na meranie otacok paralelne? Na jednom z tych konektorov treba ten jeden drot odstranit. Potom to bude merat normalne otacky jedneho ventilatora.
Tak ako vravíš, debila kto to vyrába, ale v poslednom čase čo pozerám tak snáď všetky rozdvojky to tak majú až na jeden krátky typ, ale ten aktuálne je nedostupný. Po odstránení toho jedného drôtu to už ide potom ok a bez problémov.
je to pekna blbost, to nemuze fungovat. Jedine ten jeden smiknout a pripojit na druhy konektor na boardu, ale to asi neresi tvuj problem.
skvele, takze staci strihnut (a pre istotu zaizolovat) zlty drotik na jednej vetve rozdvojky a automaticka regulacia (podla nestrihnutej vetvy) by mala fungovat (na oba vetraky)... super, tak nejaq som si to predstavoval...
a este : Takze ziadne poskodenie mboardu pouzitim rozdvojky (o akom pisal MadCap) nejhrozi (tie vetraky maju v specifikacii 0,13A a 0,14A) ???
vdaka za odpoved...
- ano, bude fungovat
- ne nehrozi :)