Ulomený pin A64 x2 s.939 - co s tím?
Zdravím, neodbornou malipulací se mi podařilo ulomit (šikula) jeden z krajních pinů na procesoru A64 x2 3800+. Je ulemenej přímo u patice procesoru. PC samozřejmě nenabíhá. Existuje nějaká firma nebo jedinec, který by to dokázal spravit? Nebo si ho můžu dát do vitrínky?
Díky za info
Re: Ulomený pin A64 x2 s.939 - co s tím?
spravit urcite pujde pokud je na kraji, doufam ze sis ten ulomenej pin schoval.. chce to nekoho s mikropajkou a kdo ma aspon trochu zkusenosti ;).. hlavne si vypln bydliste a treba ti nekdo nabidne sve sluzby
Pin bohužel nemám, byl stejně dost pošramocenej-ohnutej hned na dvakrát.... Nejde něčím nahradit?
Díky...
jo jde nahradit dratkem ale lepsi je mit origos pac se nemusi upravovat ;)
hovori vam nieco pojem prechodovy odpor?:) no neviem ak je to zem tak by mu to vadit nemalo ak je to nieco ine tak uz problem byt moze... nehovorim ze nech to neskusis ale mozes si zlikvidovat aj samotnu fosnu...
když jsem měl ulomený pin na P3 nebo na Tualatinu, tak stačilo, když jsem ten pin strčil do soketu a pak tam vložil procesor a jelo to OK. pokud ten pin nemáš, zkus ho nahradit drátkem s ohnutým koncem, aby Ti nezůstal uvnitř :-)
nerozumím přechodovým odporům (ne do detailů), ale jak říkám, dříve mi toto fungovalo ...
Citace:
Původně odeslal
Riss
...tak stačilo, když jsem ten pin strčil do soketu a pak tam vložil procesor a jelo to OK...
Tak toto bych určitě nedělal. Je náhoda, že ti to jelo v pořádku. Jediný kontakt byl ten, že se pin pouze dotýkal procesoru, což u některých pinu může fungovat, ale u některých by to mohlo dělat pěknou paseku.
Kdyžtak opatrně připájet mikropájkou vhodný kousek drátku, to by šlo, ale toto fakt ne ! :eek: