4GB RAM -> PCIE x16@x1 ?!?
Nazdar, mam zajimavy problem, prave jsem si do kompu pridal 2GB ram, vsechno vpohode, memory remap sem zapnul, os mam visty x64, a mam 4096MB, akorat se mi zdal komp celkove nejaky pomaly (efekty ve viste) a tak hledam a hledam a zjistil jsem ze jak jsem pridal ty ramky, tak se PCIE prepnul do rezimu x1...
Netusim co s tim, jestli to je bug biosu nebo co?
(Asus ma v biosu moznost: "Force PEG x1" ale zkousel sem to zapnout i vypnout a zadna zmena...)
Nesetkal se s tim nekdo??? :confused:
Jo a bezim ted na default frekvenci, takze oc to taky neni...
Re: 4GB RAM -> PCIE x16@x1 ?!?
zkus přidat voltáž na PCIE/SATA v biosu. a PCI-E frekvenci dej na 110Mhz.
Mas aktualny BIOS? Moznoze to teoreticky uz opravili...
Citace:
Původně odeslal
Spajdr
zkus přidat voltáž na PCIE/SATA v biosu. a PCI-E frekvenci dej na 110Mhz.
Ee, zkusil sem zvednout i jina napeti a nic...
BIOS mam druhy nejnovejsi, u 1605 pisou jen: "1. Hide unsupported CPU ratio from BIOS setup"
Mohla by to byt nejaka mrcha ve viste? Ze bych kvuli novym ramkam reinstaloval os?!?
EDIT: Jdu je zkusit projet memtestem, to uz je jedine co me napada...
Citace:
Původně odeslal
HeadHunter
....se PCIE prepnul do rezimu x1...
Netusim co s tim, jestli to je bug biosu nebo co?
(Asus ma v biosu moznost: "Force PEG x1" ale zkousel sem to zapnout i vypnout a zadna zmena...)...
ASUS to dela nejen u teto desky. PCiE radeji na max 105 MHz, Force PEG x1 totiz neni nic jineho, nez prepnuti PEG = [P]CI [E]xpress [G]raphics z 16x na 1x. To ma smysl u vypnuti hlidani PEG portu a naopak natvrdo vnutit rychlost sbernice napr. pro PCiE radic LAN.(ma vliv i na USB). Bezne by melo byt nastaveno disabled.
No přepínání PCI-E z 16x na 1x mi dělalo při taktování... nevím proč, ale pomohlo mi vyndani a zastrčeni VGA.. divne.. pak to naskočilo správně na 16x