Ahoj, rozběhal jsem si tady MSVPC2007, systémy od MS na tím choději no problemo, ale nedaří se mi zaboha nainstalovat žádná instalace linuxu. Zkoušel to už někdo? Popřípadě jaká distr. vám šlape? Díky za tipy ;) Patrez
Printable View
Ahoj, rozběhal jsem si tady MSVPC2007, systémy od MS na tím choději no problemo, ale nedaří se mi zaboha nainstalovat žádná instalace linuxu. Zkoušel to už někdo? Popřípadě jaká distr. vám šlape? Díky za tipy ;) Patrez
situaci komplikuje fakt, ze M$ Virtual PC zamerne nepodporuje 24 bitovou barevnou hloubku (respektive ta "graficka karta" co v tom je), ale jen 16 nebo 32 bitu...
-> resenim by tedy melo byt pouziti 16 bit barev namisto 24 bit (coz je default v naproste vetsine distribuci)
díky, ale průšvih je v tom, že mě ani nedoběhne do konce ta instalace, tudíž (asi) nemůžu nikde měnit barevnou hloubku :(
Jaky linux si zkousel? Instalaci mas v grafickem, nebo textovem rezimu? Co ti hlasi za chyby?
Zkoušel jsem ubuntu (instalace běžela v text. režimu) a geexbox (tady naběhlo jakýsi graf. rozhraní a pak to kixlo - černá obrazovka). Možnost volby u geexboxu na text. režim jsem v tom fofru nezahlídnul.
co ti napsalo ubuntu? Na cem se to zaseklo?
ok. tak to sem pak nahod a spolecne neco vymyslime ;)
pokud nevadi ze je to v EN, tak navod na rozbehani Ubuntu pod Virtual PC07 naleznes zde:
Making Ubuntu 7.04 Work Under Virtual PC 2007
Na linux virtualne pod woknami skus radsej virtual box, myslim ze je na to priatelskejsi ;)
Safriš nestíhám :( pokračování v pondělí ;)
Jinak to staré CD bylo KO :( Asi 1/2 hodiny to jakštakš jelo, ale pak začala mechanika seekovat jak zběsilá a bylo hotovo ;)
PS: sosám ještě ubuntu 7.04 tak ho pak taky rovnou zkusím ;) zatím díky všem za infa :)
MadCap: určitě to testnu ;)
Tak odskoušeno, tisíce kombinací. Dneska jsem zkoušel ukecat pod virtualbox SUSE 10.3 a taky bez úspěchu. Měl jsem to i v text. režimu a prostě nic. Kam jsem až došel viz. příloha.
Rekl bych, ze je jen spatne konfigurovana graficka karta v /etc/X11/xorg.conf, nebo kde to suse drzi. Nemam s virtual PC zadne zkusenosti, takze nemam tuseni co se ma nastavit. Jinak je moznost jeste vmware player- do nej se daji stahnout primo image systemu (aspon linuxu).
edit: jako ovladac zkus "vesa".