Maximum paměti na základní desce
Zdravím, možná je to hloupý dotaz a nejspíš to sem nepatří, ale opravdu nevím kam bych to měl dát, aby mi na to někdo odpověděl :) (předem se omlouvám).
Rád bych věděl, jestli když mám k desce napsáno : Maximum total 2GB system memory, můžu do slotů na RAMky dát například 2x Kingmax 2048 MB...
Fungovaly by obě normálně a viděl bych rozdíl při rychlosti, jestliže tam teď mám 2x Kingmax 1024 MB ? (mimochodem mám na desce dva sloty-viz : http://www.biostar-usa.com/mbdetails.asp?model=p4m80-m7).
Díky předem za odpověď.
Re: Maximum paměti na základní desce
ne myslim ze pokud je tam max. system ... tak to je proste maximum ktery na ty desce muzes mit. a vic ne. ale treba to fungovat bude
Nerad bych třeba vypálil desku, nebo zbytečně kupoval nový ramky, víš ? :), proto bych rád nějakou odpověď, kterou si je kdokoliv jistý, prosím :/, jo jinak dík za snahu.
Desku určitě nevypálíš, buď to půjde nebo nepůjde ;)
Může to být omezení BIOSu a vyzkoušíš to leda tak, že to prostě vyzkoušíš :)
Nebo se zkus zeptat na oficiální podpoře Biostaru...
Citace:
Původně odeslal
Camaro 79
Desku určitě nevypálíš, buď to půjde nebo nepůjde ;)
Může to být omezení BIOSu a vyzkoušíš to leda tak, že to prostě vyzkoušíš :)
Nebo se zkus zeptat na oficiální podpoře Biostaru...
Brr.. tam jsem ani nenašel svoji desku :D, mno zeptat se můžu, ale pořád se na to asi radši vykašlu, kompl je zatím rychlej dost :).
A jen tak teoreticky... prodávají se vůbec 2GB DDR moduly? :cool:
Moc jich nikde tedy nevidím, nehledě na to, že změna 2GB -> 4GB na tvém pravděpodobně postarším procesoru nebude vůbec znát a ani cena nebude určitě přátelská. Uvědom si, že DDR jsou cenově o dost výš než DDR2. Upgrade se rozhodně nevyplatí.
Citace:
Původně odeslal
Camaro 79
A jen tak teoreticky... prodávají se vůbec 2GB DDR moduly? :cool:
Moc jich nikde tedy nevidím, nehledě na to, že změna 2GB -> 4GB na tvém pravděpodobně postarším procesoru nebude vůbec znát a ani cena nebude určitě přátelská. Uvědom si, že DDR jsou cenově o dost výš než DDR2. Upgrade se rozhodně nevyplatí.
Pravda, 2GB se vlastně nedělaj, ale chtěl jsem hlavně vědět co znamená to system memory maximum... jestli to je jen něco nevýznamnýho :D nebo maximální kapacita RAM na základní desce, kterou unese.
Jo jinak... když už to tady rozkecáváme, co bych si měl pořídit do tohohle stroje dalšího, když to chci vylepšovat jak to jde, ale nijak rychle a nijak moc (nechci měnit základovku)...
Procesor : Intel Celeron D Prescott 2138Mhz socket 478
Grafická Karta : nVidia GeForce Twintech 7600GT 256MB DDR3 AGP 8x
RAM : 2x Kingmax 1024 MB DDR 400Mhz
Do tvého stroje leda tak plnotučnou P4 ale ani ta nebude mít zas tak markatní vliv na výkon. Ničím jiným si bohužel skoro nepomůžeš.
Citace:
Původně odeslal
Camaro 79
Do tvého stroje leda tak plnotučnou P4 ale ani ta nebude mít zas tak markatní vliv na výkon. Ničím jiným si bohužel skoro nepomůžeš.
To jsem rád :), ikdyž nevím co si mám představit,že... co si o téhle sestavě myslíš ty ?
Maximum je mysleno tak, ze vic MB nepobere. Takze nema cenu zkouset. Urcite se nemusis bat toho, ze by si ramky odpalil. Nez upgradovat toto, doporucuji zakoupit napr. zde v bazaru levnou zakladovku, traba 2GB RAM plus nejakou tu 21xx, nejakou adekvatni grafarnu a mas vystarano.
Citace:
Původně odeslal
Arg
Maximum je mysleno tak, ze vic MB nepobere. Takze nema cenu zkouset. Urcite se nemusis bat toho, ze by si ramky odpalil. Nez upgradovat toto, doporucuji zakoupit napr. zde v bazaru levnou zakladovku, traba 2GB RAM plus nejakou tu 21xx, nejakou adekvatni grafarnu a mas vystarano.
Taktak, sypat do tohohle prachy už asi nemá smysl.
Když koupíš 2GB DDR2 + nějakého Intela + desku + třeba X1950GT (vše z bazaru), tak za to dáš třeba 5k nebo 5,5k a výkon je úplně jinde.
Citace:
Původně odeslal
Arg
Dík, že mi na tuhle zapeklitou otázku konečně někdo přímo odpověděl.. :).
Jinak nvm co je 21xx ale to asi není tak důležitý, jinak kupovat tyhle věci, to si radši nechám to, co mám teď, protože se mi opravdu nechce takhle předělávat celej HW :). Ještě jednou dík.
nemas zac, i kdyz neni to uplne pravidlem. Jsou MB kde udavaj mensi hodnotu a narves tam vice.
Ad 21xx - takto to snad bude dostacujici :) :http://www.czechcomputer.cz/product_...5&artno3=49121
Citace:
Původně odeslal
Findrod
jen pořád nevím co je to Ad 21xx :D
Intel Pentium Dual-Core 2140, 2160, 2180 :)
ad. tema: pokud je ve specifikacich napsano Maximum total 2GB system memory tak to znamena ze tam opravdu stabilne pojede jen 2GB pameti.. ale je docela mozny ze tam pojedou klidne 2.5GB nebo 3GB, ale to je treba vyzkouset.. setkal jsem se s deskama postavenyma na Intelu 945 a max. mely psany ony 2GB ale jely tam i 3GB
Citace:
Původně odeslal
rombo
Intel Pentium Dual-Core 2140, 2160, 2180 :)
ad. tema: pokud je ve specifikacich napsano Maximum total 2GB system memory tak to znamena ze tam opravdu stabilne pojede jen 2GB pameti.. ale je docela mozny ze tam pojedou klidne 2.5GB nebo 3GB, ale to je treba vyzkouset.. setkal jsem se s deskama postavenyma na Intelu 945 a max. mely psany ony 2GB ale jely tam i 3GB
He,... jsem pako, dík za objasnění.
No zkusit to víceméně můžu, akorát nevím, co přesně bych měl vidět... Strčím tam třeba o 512MB RAM víc a co se může stát ?
Jinak ještě jednou děkuju.
Citace:
Původně odeslal
Findrod
Strčím tam třeba o 512MB RAM víc a co se může stát ?
bud PC nenabehne a nebo nabehne ale bude ignorovat urcitou cast pameti ktera je navic.. taky se muze stat ze nabehne a pojede tam treba o 1GB vic nez mluvi specifikace, ale to uz je jen teoreticka uvaha.. chce to proste zkusit, neni se ceho bat ;)
Citace:
Původně odeslal
rombo
bud PC nenabehne a nebo nabehne ale bude ignorovat urcitou cast pameti ktera je navic.. taky se muze stat ze nabehne a pojede tam treba o 1GB vic nez mluvi specifikace, ale to uz je jen teoreticka uvaha.. chce to proste zkusit, neni se ceho bat ;)
Tak né, že bych se bál, ale jen se radši zeptám :D
Mimochodem co by jste doporučili za desku, kdybych něco zrovna měl kupovat ?
Jak sem psal, nez to zmizelo, nemas se ceho bat, max to nenajede nebo spravne nenadetekuje/nealokuje. Rohodne MB neodpalis.
Myslim ze ti bude stacit jakakoliv P35 od Gigabyte ci Asusu.
Citace:
Původně odeslal
Findrod
Mimochodem co by jste doporučili za desku, kdybych něco zrovna měl kupovat ?
Nakupny thread je o kusok nizsie, pouvazuj nadtym.
Citace:
Původně odeslal
AjsTi
Nakupny thread je o kusok nizsie, pouvazuj nadtym.
Jen se ptám... v dohledné době nic kupovat nehodlám.
Citace:
Původně odeslal
Findrod
Jen se ptám... v dohledné době nic kupovat nehodlám.
No ale na boardy mas tu sekciu ako na cpu, grafiky atd. Tu si v pametiach, skus sa toho drzat.
Citace:
Původně odeslal
AjsTi
No ale na boardy mas tu sekciu ako na cpu, grafiky atd. Tu si v pametiach, skus sa toho drzat.
Jo, taky jsem si všiml .. stačí se podívat o pár zpráv výš :).
Já se zprva ptal jen na to, jestli je ještě nějak možný zlepšit můj kompl bez vyměnění MB :), a tak jsme se dostali až sem,heh.. Tak promiň uvědomuju si to.