Vytuhnutí XP na stránkách www.prace.cz
Zdravím, nevěděl jsem kam s tím, tak je to tady.
Mám teďko u táty v práci zajímavý problém: na jeho pracovním kompu (P4, 512MB RAM, X600Pro, GB deska a dál už nevím) jsem pracoval asi tak 2 hodiny bez problémů. Ty nastaly v době, kdy jsem vyplnil životopis na www.prace.cz a chtěl ho uložit/změnit šablonu. Počítač vytuhne a nepomůže nic než tvrdý restart. Takto se mi to stalo už 3x za sebou. Zkoušel jsem i přihlášení jako admin, ale nepomohlo to. Pokud na kompu dělám cokoli jiného, je to OK. Používá se tu Firefox na prohlížení a je tu NOD32.
Nevíte čím to může být/co s tím? Hledal jsem na netu a nic podobného asi nikdo neřešil...
EDIT: ještě jsem si všimnul, že občas problikne hláška o nerozpoznaném USB zařízení, ale vzhledem k tomu že do USB portů není nic vstrčeno, beru to za bezpředmětné
Re: Vytuhnutí XP na stránkách www.prace.cz
Je to jen takovy hloupy napad, ale zkusil bych to odeslat v IE.
Hmm, takže nový poznatek: už se to škube kdykoli. Po restartu/zapnutí do 20 minut spolehlivě vytuhne :-/ a pořád ty hlášky o neznámém/nefungujícím USB slotu. Chvilku, ale opravdu chviličku jsem myslel že by jen mohla nefungovat myš a klávesnice kvůli baterkám (je to wireless set), ale nevypadá to (náhradní baterie bohužel nemám) - buď se sekne jenom myš anebo obojí (ale spíše jen ta myš). I při záseku myš normálně svítí, taky jsem proťukal baterky... Nebo že by to opravdu bylo těma baterkama? No jo no, občas je ta nejjednodušší cesta tou nejlepší, akorát se to zjistí pozdě :-(
Zítra vyměním baterky a dám vědět.
PS: IE na to vliv nemá.
Na základě věčného nacházení neznámého USB zařízení jsme před dvěma lety měnili desku v notebooku. Obecně by to spíš poukazovalo na možnost HW problému, i to zatuhávání (byť se to stalo v identické situaci).
Jak je an tom ta deska a zdroj?
Kua nebudete tomu věřit, ale bylo to baterkama :-/ tátu jsem zaúkoloval a ještě večer vletěl na komp s novýma baterkama a je to OK. Abych nebyl za úplného troubu :-) tak baterky měnil snad po půlroce minulý týden a taky se sekala buďto myš samotná nebo spolu s klávesnicí anebo vzácně jen klávesnice. Kdysi jsem taky používal wireless set a tam baterky docházely tak nějak "poznatelně", pohyb byl čím dál línější... atd. No hlavně že jsem tím zabil půlden.