Vista - spouštěný programů
Mám uživatelský účet. Při spouštění některých programů po mě chce systém heslo k admin účtu. Prošel jsem nastavení práv a nepřišel jsem na to, čím se tohle zabezpečení řídí. Jak se mám zbavit zadávání hesla při spouštění programů?
Chtěl jsem si přidat program, který bych spouštěl společně s windows. Po přidání do složky po spuštěný Defender vyžaduje souhlas. Jak se zbavit potvrzování?
Předem děkuji za rady.
Re: Vista - spouštěný programů
A zlikvidovat jednu z nejdůležitějších ochranejch funkcí systému:rolleyes:?
Citace:
Původně odeslal
yarik
Vypni si UAC a máš pokoj
Bohužel mi systém hlásí, že nelze spouštět některé programy pro nedostatek zpráv, když ho vypnu.
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
Osobně mi nevadí,že systém chce admin heslo při instalování programů. Vadí mi,že musím zadávat heslo i při spouštění některých naistalovaných programů. Dá se toho nějak zbavit?
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
Když na PC makáš sám tak to snad neva...
Trošku jsem problém dále studoval. Jak jsem pochopil, tak aby nedocházelo k žádosti windows o heslo, měl by být program certikovaný. Nemohu dát já sám Vistám vedět, že je program bezpečný?
Citace:
Původně odeslal
yarik
Když na PC makáš sám tak to snad neva...
To není až tak důležité, kolik uživatelů je na pc, hlavním úkolem UAC je chránit systém před nechtěnými akcemi, např. spustím si prezentační program nesolidní firmy, kterej mi bude chtít nacpat toolbar do prohlížeče, v tu chvíli vyskočí UAC a vím, že se ten program pokouší lozit někam, kde nemá co dělat.
Mastr: Pokud správně chápu co myslíš, tak k tomu mi přímo lidi z MS zdělili, že z bezpečnostnch důvodů to nelze.
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
To není až tak důležité, kolik uživatelů je na pc, hlavním úkolem UAC je chránit systém před nechtěnými akcemi, např. spustím si prezentační program nesolidní firmy, kterej mi bude chtít nacpat toolbar do prohlížeče, v tu chvíli vyskočí UAC a vím, že se ten program pokouší lozit někam, kde nemá co dělat.
Mastr: Pokud správně chápu co myslíš, tak k tomu mi přímo lidi z MS zdělili, že z bezpečnostnch důvodů to nelze.
Čili pokud po mě chce se zapnutým UAC jenom hloupé Fraps vždy heslo admina při spuštění, tak není šance se toho nějak zbavit?
Tak to nevím, já jedu pod účtem s admin. oprávněním, takže to chce vždycky jen odklepnout.
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
Tak to nevím, já jedu pod účtem s admin. oprávněním, takže to chce vždycky jen odklepnout.
Právě tohohle jsem se chtěl vyvarovat kvůli bezpečnosti, ale když se nebude dát nic dělat. Zkusím ještě podporu výrobce systému. Jsem zvědav, co z nich vyleze...
Výsledek je zatím tento. Pro běžný přístup budu využívat administrátorský účet se zapnutým UAC, protože v uživatelském nelze obejít zadávání hesla. Ještě zkusím pozjistit, čím se řidí certifikace programů, případně, jestli by s vypnutým UAC nešla práva nastavit tak, aby šly všechny aplikace spustit.
Měl bych dotaz ještě k programu Defende. V průzkumníku software je u každého programu uvedena položka "klasifikace". U některých programů je přiřazena hodnota "poloveno" u jiných "Dosud nezatříděn". Mohu to nějak já jako uživatel ovlivnit?