Re: České polepy klávesnice
Doporučuji prohlédnout nabídku obchodů s VT (hodně specificky s HW nebo médii a dalším spotřebním materiálem), spíše než hledat v obchodech se zahradní technikou nebo sportovními potřebami.
Plzeňská centrála jedné firmy, která má pobočku i v Praze a objeví se mezi prvními pěti nalezenými výsledky v Googlu, to má za 35 Kč.
Citace:
Původně odeslal
Croog
Ahoj, můžetemi dát typ, kde sehnat české polepy / nálepky kláves, abych měl u čísel správné písmenka s diakritikou? Už dlouho o tom přemýšlím v souvislosti s nákupem ntb na ebay, teď jsem pouvažoval i o BT klávesnici. Akorát nějak nevím, jak to hledat. Díky
http://jyxo.1188.cz/s?q=polepky+na+klavesnici&d=zb
Aha, díky moc a omlouvám se za stupidní dotaz. Slovo "polepky" mě prostě nenapadlo, asi neumím česky.. :oops:
Tak aby tu ten thread nebyl úplně zbytečně:
Jaké s tím jsou zkušenosti? Vydrží to na klávesnici nebo se to každému po měsíci používání sloupne?
Ja myslim, ze zalezi na intenzite jak pouzivani, tak intenzite a stylu stisku klavesy. Nekdo do klavesnice doslova reze, nekomu to rychle sleza. Ale je fakt, ze spoluzak to mel cely tento semestr a nevypadalo, ze by to slezalo. Pokud se bez nich neobejdes, tak za to tech 40 kc urcite stoji.
Ja bych si to na notas nedal...ale ja pisu vsema deseti.
Pokud pises rychle, hodne a casto, tak jdou bohuzel vetsinou rychle dolu (rychle znamena v ramci nekolika tydnu az mesicu), pokud pises jen obcasne, "nezne", vsema deseti, pak nejakou dobu vydrzi.
Taky je mezi polepkami rozdil, videl jsem takove klasicke "papiraky", ktere za par dnu skutecne odejdou, videl jsem i "profesionalnejsi" verzi, vypadala jako pogumovana a prekryta pruhlednym lakem, tam bych videl delsi zivotnost.
Takze zalezi asi na intenzite pouziti klavesnice a taky na kvalite polepek.
Přesně tak jak říká Tiktak, v učebně mám několik starých klávesnic Chicony 5311 s polepkami a za těch možná 14 let, co do nich řezaly nejprve zaměstnankyně administrativy (dvouprsté datlení) a pak naši žáci (hry a nějaká ta školní seminárka), polepky neslezly (a i ty klávesnice vydržely bez újmy - což je úctyhodné na to, že slouží ve veřejné učebně a pravidelně přežívají své mladší kolegyně).*
Naopak sestra měla na booku polepky (Logo), některé šly dolů po měsíci, jiné drží už dva roky. Pro libovolný notebook se polepky musí kvůli menším rozměrům kláves ostříhat. Na jedné klávesnici jsem to zkusmo zatřel sestřiným lakem na nehty, otázkou ale je, co by na to řekl materiál některých jiných klávesnic.
*) nepočítám ty úmyslně sloupané
Díky všem za rady. Podle toho co píšete bych se toho v mém případě nebál, moc velký pisatel nejsem - kór na těch klávesnicích, kam bych to to případně dával.
Nicméně, pokud budu shánět, budu brát ohledy na kvalitu, úplně papírové by asi opravdu moc dlouho nevydržely... ;)
Citace:
Původně odeslal
Croog
Ahoj, můžetemi dát typ, kde sehnat české polepy / nálepky kláves, abych měl u čísel správné písmenka s diakritikou? Už dlouho o tom přemýšlím v souvislosti s nákupem ntb na ebay, teď jsem pouvažoval i o BT klávesnici. Akorát nějak nevím, jak to hledat. Díky
ahojky taky tyhle polepky sháním kam pro ně mám jít někam přímo do obchodu jen s výpočetní technikou nebo se jadí koupit i jinde, chtěla bych nějaký kepší aby něco vydrřeli
Zkus třeba mou první odpověď, zrovna ty obyčejné na průhledném podkladu jsou slušné.
Citace:
Původně odeslal
peta303
Zkus třeba mou první odpověď, zrovna ty obyčejné na průhledném podkladu jsou slušné.
jj děkuju
Přidávám se k doporučení těch obyč. na průhledném podkladu... A před přilepením pořádně odmastit klávesy :)