Oznámení příchodu zásilky ze zahraničí
Zakoupil jsem si zboží pro vlastní potřebu v zahraničí a přišlo:
,, oznámení příchodu zásilky ze zahraničí ,,
Obsah zásilky není odesílatelem jednoznačně deklarován. Je třeba ve smyslu čl 237 odstavce 4 s ohledem na čl. 238 nařízení Komise (EHS) č. 2454/93, ve znění pozdějších předpisů, doplnit (podat) celní prohlášení a doložit potřebné doklady, aby bylo možno stanovit výši celního dluhu a zboží přidělit příslušné celně schválené určení.
Jak postupovat ?
Re: Oznámení příchodu zásilky ze zahraničí
Naklusat na colnicu a nechat sa vyspovedat :lol:
Bud im povies realnu cenu a vymeraju Ti DPH+clo... Alebo to uhras na dar ale to budes musiet nejako dolozit... Alebo uhrat na to, ze je to Tvoje a zabudol si to v zahranici co ale budes musiet preukazat (napr. dokladom o kupe u nas...).
Osobně píšu mail, kde uvádím, že to mám pro vlastní potřebu, co to je a jakou to má hodnotu, to jim stačí.
Od prodejce je u toho přiložen: ,,Custom Declaration and Dispatch Note,, na něm je uvedena cena: 100 USD.
Mohl by jsi prosím uvést znění toho e-mailu ?
Aha, tak im mozno len vadi, ze nie je napisany presny typ tovaru...
Citace:
Původně odeslal
celebris
Od prodejce je u toho přiložen: ,,Custom Declaration and Dispatch Note,, na něm je uvedena cena: 100 USD.
Mohl by jsi prosím uvést znění toho e-mailu ?
napiš třeba něco jako:
Citace:
Záhlaví:Informace o zásilce (opiš identifikační čísla a informace z oznámení)
Věc: Upřesňující informace
Zásilka obsahuje XXX s hodnotou YYY. Obsah zásilky je určen výhradně pro mou osobní potřebu... (příp. můžeš uvést, kde jsi to koupil, za kolik, odkaz na web/aukci apod., podle vlastního uvážení)
Prosím potvrďte doručení tohoto e-mailu.
Děkuji
takhle by to mělo stačit, nestalo se mi, že by po mně chtěli ještě něco víc.
EDIT: trochu jsem to překopal
mail im nefunguje ;) ten co je uvedeny v tom oznameni (provoz.cosi ....). Som tam pisal, nic sa nevratilo a volam a typek, ze to nejede ... reku diky :P
Citace:
Původně odeslal
MadCap
mail im nefunguje ;) ten co je uvedeny v tom oznameni (provoz.cosi ....). Som tam pisal, nic sa nevratilo a volam a typek, ze to nejede ... reku diky :P
to jsou dobry borci, jeste na podzim jsem jim psal a v poho....
zvatlal cosi o tom, ze to mam ked tak poslat na "vedpost.toistecosi ...." ale vyriesil som to rovno telefonicky a opat ma "potesilo" ze DPH zaplatim aj na sluzbu co vznikla v zahranici (postovne)
Citace:
Původně odeslal
Kankal
napiš třeba něco jako: ***
takhle by to mělo stačit, nestalo se mi, že by po mně chtěli ještě něco víc.
EDIT: trochu jsem to překopal
Díky moc jdu jim to poslat.
Jake mate v posledni dobe zkusenosti s vyrizovanim cla pres ceskou postu? Pred par dny mi doslo oznameni o prichodu zasilky ze zahranici, obratem jsem jim zaslal e-mail s popisem a cenou zbozi a veskere pozadovane dokumenty (plnou moc k zastupovani v celnim rizeni, vypis z ebaye a vypis z PayPaylu). Potvrdili s tim, ze by to melo stacit a ze predavaji celnimu deklarantovi. Od te doby se nic nedeje (nekolik dni), stav sledovane zasilky se take nemeni. V predchozich pripadech mi to vzdy vyridili velmi rychle, v zasade obratem po zaslani podkladu k celnimu rizeni. Mel jsem tedy drive pouze stesti? Nebo ted smulu? Nebo se neco zmenilo? Plnou moc jsem jim tedy posilal poprve, posledni celni rizeni jsem absolvoval uz pred hodne mesici...
Zmenilo se uplne vse a funguje to dost blbe. Zvedni telefon a netrpelive jim volej. Jinak ted mi haluzove jeden balik prosel, bez cla a poplatku, prislo primo domu. Cca $130, posilano ze soukrome adresy na soukromou adresu, na baliku napsano $30 a razitko RTG od Ceske Posty.
Dik, trochu jsem googloval a zkusenosti z posledni doby se ruzni, nektere jsou ale fakt drsne - az par tydnu blokovani celniky. Zatim jsem jim pouze poslal mail s dotazem, zda lze delku celniho rizeni odhadnout a zda mohu prubeh nejak urychlit. Odpoved prisla opet velmi rychle, cca do hodiny, na maily tedy reaguji hned, tak snad by mohli rychleji resit i samotne baliky. Prosi me o trpelivost, pry to odhadnout nejde :) Jsem dost rozladeny, protoze jsem zaplatil o cca 100 USD vyssi postovne, abych to mel do par dni doma, a balik opravdu dorazil do 3 dnu do CZ. Ted to lezi na poste, kde jiz vsechny podklady maji, a nic se nedeje. Nekolikadenni prodleva mi dnes pripada neuveritelna, vanoce jsou preci za dlouho, ze by byli presto zavaleni?
Tohle je docela dobrý, skoro do vtipů: http://webtrh.cz/129718-celni-posta-praha-120-rychlost
Nevím, jestli se tam sešli diskutující, kterým se lepí smůla na paty, ale některé příspěvky jsou fakt síla! Balíky přes měsíc v celním řízení, to je fakt moc.
Dnes zásilka dorazila! Na vyclívací poště tedy nakonec ležela týden. Jenže ouha! 20 % DPH jsem počítal, ale dali mi ještě 14 % clo, což znamená o dost vyšší finální cenu! Sice mě to stále vychází o kus levněji než v CZ, ale přeci jen ne o tolik, než jsem si přál. Samozřejmě jsem poště zaplatil i poplatek za "služby celní deklarace" ve výši 180 Kč.