Gigabyte GA-P35-DS3 , fsb jen 430 mhz
ahoj, mam tuto desku, spolu s E6750, gail DD2 800mhz, seansonic 430W.
nemuzu se dostat se sbernici vys jak na 430mhz , tedka jedu 425*8 =3400 mhz ,
lidi s touto deskou maj i 500 takze chyba bude nekde v biosu u me.
verze jsem skousel 3, ani jedna nesla, delicku pameti jsem mel tak ze na 450*6 abych vyloucil ze procik nebude moct, pameti jeli na 900mhz.pridaval jsem napeti na procik 1,5V, na chipset a pameti +0,3. proste nic.
eist mam vyple v biosu a procik se stejne podtaktovava mimo zatez na nasobic 6.
nejak to cely nechapu, poradte prosim..
Re: Gigabyte GA-P35-DS3 , fsb jen 430 mhz
A zkousel jsi zlepsit chlazeni cipsetu??? ...hlavne pokud mas chladic na CPU konstrukce vez tak se cipset nema moc jak chladit...
Citace:
Původně odeslal
falcon
A zkousel jsi zlepsit chlazeni cipsetu??? ...hlavne pokud mas chladic na CPU konstrukce vez tak se cipset nema moc jak chladit...
no je pravda ze nezkousel, ale ja mam v case pruvan, delalo to i kdyz byla otevrena. everest hlasi teplotu desky 40 stupnu, na omak pali ale ne nejak drasticky.
byl bys prosim od dobroty, koukam ze mas podobnou desku, hodil bys mi screen nebo vypsal hodnoty v biosu v okne kde se nastavuje fsb a delicka a tak?
No ted to asi nepujde, sem mimo...nejdriv v Ne/Po :) ale snad se tu najde jiny majitel...
ak som spravne pochopil tak si nastavil nasobic na 6, cize vysledna frekvencia procesora je 6*450 , a mas pravdu, tak nenarazis na strop procesora, ale NIE JE to delicka pamati ako si to Ty nazval. Delicku mas nastavenu 1:1 , preto tieramky by mali pri tej FSB ist na 900. Nastav nejaku inu, nech idu okolo 800, pravdepodobne tych 900 nezvladaju pamate. Nastav ich na 800 a menej.
Citace:
Původně odeslal
Tanya
ak som spravne pochopil tak si nastavil nasobic na 6, cize vysledna frekvencia procesora je 6*450 , a mas pravdu, tak nenarazis na strop procesora, ale NIE JE to delicka pamati ako si to Ty nazval. Delicku mas nastavenu 1:1 , preto tieramky by mali pri tej FSB ist na 900. Nastav nejaku inu, nech idu okolo 800, pravdepodobne tych 900 nezvladaju pamate. Nastav ich na 800 a menej.
pameti zvladaji i 1040 mhz :) v tech to nebude.. narazil sem na fsb wall uz sem si tim skoro jistej. docela mrzuty. na tyhle desce nejde nastavit delicka tak aby na 450 mhz sbernici pameti bezely na 800 mhz
Citace:
Původně odeslal
chlupatej_zub
...hodil bys mi screen nebo vypsal hodnoty v biosu v okne kde se nastavuje fsb a delicka a tak?
http://www.jzelectronic.de/jz2/html/...lp-p35-ds3.htm
Ovšem mám dojem, že u této desky není volba v BIOSu ohledně nastavení strapu. :(
Citace:
Původně odeslal
chlupatej_zub
pameti zvladaji i 1040 mhz :) v tech to nebude.. narazil sem na fsb wall uz sem si tim skoro jistej. docela mrzuty. na tyhle desce nejde nastavit delicka tak aby na 450 mhz sbernici pameti bezely na 800 mhz
No 450 Mhz FSB a pomer 1:1 k real frekvencii ram (1:2 / 2.0x) to najmenej co pojde nastavit. Daj si tam o stupen vyssi nasobit pre CPU a potom mozes zostat na cca 800Mhz u pamati. Mam pocit, ze pod 1:1 (1:2 / 2.0x) to snad ani nastavit nejde na ziadnej z tychto dosiek...
tak jsem presel na MS P35 NEO2 a fsb je na chlup stejna. sakra to preci nemuze byt nahoda, dve odlisne desky a stejny oc , presne na +/- mhz limit bude asi jinde
Asi budes mit fakt limit nekde jinde, mam taky DS3 (BIOS F12) a jedu na 450MHz....
CPU 6-8x, ramky 1:1 (900MHz) voltaz na chipsetu def.
Mozna si ramkam nedaval spravnou voltaz, u me deska absolutne nedava to, co nastavim v BIOSu. Pro ramky na 2,2V musim mit v BIOSu nastaveno +0,6V, kdyz sem nastavil klasicky +0,4V, deska davala ramkam jen cca. 1,95V a to mi na 900MHz pri CL4 samozrejme padaly!
Citace:
Původně odeslal
husky14
Asi budes mit fakt limit nekde jinde, mam taky DS3 (BIOS F12) a jedu na 450MHz....
CPU 6-8x, ramky 1:1 (900MHz) voltaz na chipsetu def.
Mozna si ramkam nedaval spravnou voltaz, u me deska absolutne nedava to, co nastavim v BIOSu. Pro ramky na 2,2V musim mit v BIOSu nastaveno +0,6V, kdyz sem nastavil klasicky +0,4V, deska davala ramkam jen cca. 1,95V a to mi na 900MHz pri CL4 samozrejme padaly!
tak jestly je to tak, tak je to mozny pac jsem pametem daval max +0,3 V
kazdopadne s ms neo2 sem tam pustil +0,6 navic a nic, musim najit program , ktery mi ukaze kolik V je primo na pametech
Citace:
Původně odeslal
chlupatej_zub
....musim najit program , ktery mi ukaze kolik V je primo na pametech
Nejlepsi je primo v BIOSu. Z programu zkus Everest a asi to dokaze precist i Speedfan....
je mozny ze procik nezvlada 450 fsb? at uz s jakymkoli nasobicem?
Citace:
Původně odeslal
chlupatej_zub
je mozny ze procik nezvlada 450 fsb? at uz s jakymkoli nasobicem?
Samozrejme.