Cakalo sa na to a stalo sa ...
http://www.dpreview.com/news/0801/08...ensreviews.asp
:) maju to pekne urobene, ale zatial nemam jak porovnat ked vsetky testovane objektivy su shity :D
Printable View
Cakalo sa na to a stalo sa ...
http://www.dpreview.com/news/0801/08...ensreviews.asp
:) maju to pekne urobene, ale zatial nemam jak porovnat ked vsetky testovane objektivy su shity :D
No, nevím ... Z první mě velmi zarazil poměr subjektivních hodnocení a odpovídá to opět reviews těl. Osobně asi neznám objektiv se shitoidnějším buildem než má Canon EF-S 18-55, tak za co má asi rating buildu 6/10? A EF-S 17-85 (objektiv komplet z plastu, o jehož kroužcích nebo pohybu tubusu se rozhodně nedá říct, že by byly hladké, přesné nebo bez vůlí, nakonec samotná konstrukce to ani neumožňuje, odolnost je taky mizerná) má 8/10? Jaký rating budou mít už jen např. Zuika ze střední třídy, kovové objektivy s řádově jiným zpracováním, hladkostí, vůlemi a weatherproof - 11/10? A co skla s "ultra-buildem" jako jsou typicky některé top Nikkory a Zuika, snad 15/10?
A pro příklad dvě do nebe volající citace z jednoho odstavce jednoho "review" 17-85 (totální komedie, kdy si nevidí na špičku nosu):
versusCitace:
Původně odeslal DPR
Stejně tak vřele pochybuji v tomhle kontextu o vypovídající hodnotě ratingu Pentaxu DA 16-45/4 - 7/10.Citace:
Původně odeslal DPR
Takovéhle "reviews" a objektivitu nechť si vetknou ... :rolleyes:
Tak defacto jen následují imaging-resource slrgear.com, jejichž zpracování se mně osobně líbí víc (tady jsou zase aspoň obrázky a tak).
Ono volba ACR jako benchmark konvertoru také není z nejšťastnějších, protože ACR podává na různých tělech (obvykle různých značek) občas dost nekonzistentní výsledky - např. takový CaptureOne bych viděl jako lepší volbu. (jinak fajn zrovna podle ACR posuzovat CA, když všichni víme, že ACR dokáže CA sám "vyrobit" >:E )
PiT: to je i možné ... Takže 18-55 mohla nafasovat 2/10, 50/1.8 1/10 a 0/10 si nechají pro ten, který se vysype rovnou z krabice, protože hůř už to (doufám) nejde. :(
Nic, zdálo se mi, že se reviews těl začínají sbírat, ale tohle je další rána ...
6/10 to se snad ani neda komentovat, ale je to nova verze s IS, tu jsem v ruce nemel, treba je o dost lepsi nez starej setak :lol:. Jinak souhlas 50/1,8 II je snad uplne nejhorsi co jsem mel v ruce, jeste ze nema zoom ;)
aha, na to som ani nekukol, len som sa par minut hral s tym flashom, kde pre zmenu vzorky nahladov sachovnic vypadaju strasne vyblite :D s tym buildom to ale bude zaujiamve, ked ma 17-85 8/10 tak nejaka cihla stylu 85/1,2 by mala mat 20/10 uz len od pohladu :D
Nevím, jak to chodí na dpreview, ale už jsem si zvykl, že naprostou většinu jakýchkoli recenzí je nutné umět číst. Pochopit, že některá (na první pohled) pozitivně působící klišé jsou tam jen proto, aby se dodavatel/výrobce, který hardware zapůjčil, nenaštval a půjčoval/dával dál.
Takže věta "produkt XYZ je ve své kategorii lehce nadpůrměrný a celkový dojem kazí jen průměrná implementace featury ABC" znamená "výrobek XYZ je průměr a ABC je na něm nepoužitelná" :-)
Stejně tak prakticky jakákoli hodnotící stupnice má skutečnou nulu v polovině. Tzn. 6/10 je ve skutečnosti 1/5 atp. ;)
Ona tam ta objektivita bude, jen je třeba překladu...
Spousta lidi, co meli tuto padesatku v ruce, si samozrejme myslelo, ze ten prstenec slouzi k zoomovani a zacali se pokouset priblizit si scenu. Dopadlo to reklamaci a naslednym rychlym prodejem :p
Jinak proklinam dpreview, ze tam vrazili flash (jakozto zaprisahly odpurce) a ten zbytek informaci mi taky neprisel prilis uzitecny.