Re: Môj prvý Modding skrine
No, spise tak, aby to ladilo ke zbytku skrine, takze lesk, ledaze bys i tlacitka hodil ho matu, pak by to vyzeralo supr, hmm?
edit: zkus to vyfotit pres den nebo aspon pri stejnych podminkach, pak bude jasno vic...
Co dodat TT a jej elegancia, neni jednoduchsie tu case zahodit a kupit si nieco lepsie ? Osobne ani zadarmo.
Co sa tyka mriezky ake hlasovanie ? Ved Ty si modujes skrinku nie my, takze sa musis rozhodnut sam. Hlavne vela vela svetielok a vela zelenej a mas na vianoce o stromcek vystarane ;)
Citace:
Původně odeslal
AjsTi
Co dodat TT a jej elegancia, neni jednoduchsie tu case zahodit a kupit si nieco lepsie ? Osobne ani zadarmo.
Co sa tyka mriezky ake hlasovanie ? Ved Ty si modujes skrinku nie my, takze sa musis rozhodnut sam. Hlavne vela vela svetielok a vela zelenej a mas na vianoce o stromcek vystarane ;)
Myslim, ze by bylo lepsi mu poradit, nez na nej utocit.
Tahle sekce je hodne mrtva a myslim si, ze pristupem, kdy sem nekdo neco da a moderator z nej udela vola se to rozhodne nezlepsi. :neutral:
Citace:
Původně odeslal
Krimi 2000
Myslim, ze by bylo lepsi mu poradit, nez na nej utocit.
Tahle sekce je hodne mrtva a myslim si, ze pristupem, kdy sem nekdo neco da a moderator z nej udela vola se to rozhodne nezlepsi. :neutral:
Aha, takze ked mu napisem, ktoru mriezku ma dat prec a ktoru nechat a on to spravi a potom mi bude nadavat ako som mu poradil, je lepsie riesenie ? Ak nieco modujem nastudujem si nieco skor ako sa do toho pustim. Je na fore uz nejaky piatok, nemyslim si, ze je neznaly v obore. Na nikoho som neutocil, len som sa pousmial nad tou case, pretoze vseobecne case od TT mi nicim nepripadali dobre a uz nie na nejaky moding.
Apropo napisal by som mu to ako nie moderator, na co by si sa vyhovoril potom ?
Ale to sme uz dost OT./
Kazdy ma niekde inde hranice modingu a kazdemu sa nieco ine paci, nemozem mu vnutit co sa lubi mne.
Samozrejme ak sa Ti moj post nepaci, pripadne autorovui threadu, mas moznost to vyjadrit i K-.
EDIT: Tak uz tak bolo ucinene, moja poznamka je bez predmetna ;)
Reagoval jsem na tyto tvoje dve vety:
Co dodat TT a jej elegancia, neni jednoduchsie tu case zahodit a kupit si nieco lepsie?
Hlavne vela vela svetielok a vela zelenej a mas na vianoce o stromcek vystarane.
Reagoval bych stejne, i kdyby ten tvuj prispevek napsal nekdo jiny, ale od moderatora bych ocekaval vice zdrzenlivosti.
V teto sekci bylo od zacatku roku vytvoreno jen 5 threadu a ja jsem tim ti chtel rict, ze tvuj pristup proste tuto sekci nepozvedne. Kdo se sem potom odvazi dat svuj vytvor?
Citace:
Původně odeslal
Krimi 2000
Reagoval jsem na tyto tvoje dve vety:
Co dodat TT a jej elegancia, neni jednoduchsie tu case zahodit a kupit si nieco lepsie?
Hlavne vela vela svetielok a vela zelenej a mas na vianoce o stromcek vystarane.
Reagoval bych stejne, i kdyby ten tvuj prispevek napsal nekdo jiny, ale od moderatora bych ocekaval vice zdrzenlivosti.
V teto sekci bylo od zacatku roku vytvoreno jen 5 threadu a ja jsem tim ti chtel rict, ze tvuj pristup proste tuto sekci nepozvedne. Kdo se sem potom odvazi dat svuj vytvor?
Ono ked si tam clovek da okno, neda si ho tam preto, ze ho ma aj na dome, ale preto ze to chce ostvelit a ako daleko sme ku tomu co som napisal.
Niesom zdrzanlivy a neberiem si ani servitku, ale to zase zachadzame do OT.
Mimochodom , okrem tvojho poucovania tu nevidim ziadnu radu ?
Vazne uz koncim s OT, mozme sa dohadovat cez SS a nie tu.
no trochu objasním len pár veci.skrinku určo nekúpim new kedže toto bola new skrinka a dôvod prečo som čo a ako urobil je tiež v prvom poste napísaný,proste ked som chcel prievam v skriny musel som neco vymysleť ,a nie tak že budem kupovať new skrinu.
žiadne svetielka a blikačky ,to je pre malé deti.
mne sa páčia obe dve tie mriežky a neviem sa rozhodnúť pre ktorú,preto som chcel hlasovanie že ku ktorej sa viac prikloním.tot vše
Me osobne k tomu vic sedne ta tmava, i kdyz taky myslim ze tohle by jsi si mel rozhodnout podle sveho vkusu ;)
Jako dalsi bych poresil (zrusil) tu mrizku za exhaust fanem...
Ono potrebujes kvalitne fany a je jedno aku tam budes mat mriezku, cez jednu aj druhu bude nasavat. Cim vetsie oka ma tym lepsie saje , ale zase tym viac prachu tam dostanes.
Hlavne vyhod ten TT ventilator a daj tam trebas novu Noctuu a cez redukciu co dodava si ho zniz na 900 otacok a ziskas dobry vystup a tichi fan.
Lenze ty sa rozhodni ku ktorej mriezke Ty si robis modding nie iny. Tosa mi zda trosku mimo ;)
Po pravde receno, ta bocnice se ti moc nepovedla, dle meho nazoru se ty tvary k tomu nasavacimu otvoru vedle vubec nehodi.
ad ty mrizky - zkus si tam soupnout ten vetron, pustit ho na co nejvice otacek a zkus pres kterou mrizku to dela vetsi randal.
Ovsem jde o to co preferujes, jestli ticho, nebo aby to vypadalo, ci oboji.
Mřížku bych dal tu "děravější" a jinak mě se ten tvar v bočnici líbí, alespoň je to něco originálního.
objednáno 2x Noctua NF-P12-1300
http://www.tichepc.sk/produkt/Noctua...1300-2088.html
uvidíme aký prievam cez ktorú miežku bude lepší a potom sa rozhodnem teda.ide aj o ticho ,samorzejme že pred nasávacím fanom bude zachytávač prachu,ale neviem zatiam z čoho ho vyrobiť alebo čo také by sa tam hodilo.vie niekto niečo poradiť.
na tej bočnici sa otvori uzatvoria.
Ved kusok dole nizsie na tej stranke mas http://www.tichepc.sk/produkty/ochranne-mriezky-36 , len si vyber, ale zase na druhu stranu ako velmi sa snizi ucinnost ventilatora. Osoben by som tam nedaval nic take a raz mesacne povysaval, tak robim i ja a pohoda.
Citace:
Původně odeslal
shotocan
...samorzejme že pred nasávacím fanom bude zachytávač prachu,ale neviem zatiam z čoho ho vyrobiť alebo čo také by sa tam hodilo.
Na to se vykašli, stejně se většina prachu bude chytat už na tý mřížce;).
EDIT: otvory na boku neucpávej, vypadalo by to blbě a proudění vzduchu to IMHO nijak drasticky ovlivňovat nebude.
Tak to nechapu, proc jsi tam ty diry na bocnici nechaval, kdyz je chces stejne ucpat...mohl by sis to okno jeste zvetsit - ale pokud se ti ten tvar okna libi, bylo by dobry to udelat tak aby to derovani nebylo moc napadne ;)
Citace:
Původně odeslal
falcon
Tak to nechapu, proc jsi tam ty diry na bocnici nechaval, kdyz je chces stejne ucpat...mohl by sis to okno jeste zvetsit - ale pokud se ti ten tvar okna libi, bylo by dobry to udelat tak aby to derovani nebylo moc napadne ;)
myslel som že tam primontujem nasávací ventilátor ktorý bude fúkať priamo na grafu.šak uvidíme aký bude privan po namontovaní noctui 2x,ked to uzavrem
kdyz tam das pak i z boku ventilator, tak ti stoupnou teploty... aspon u me low EC to tak je
Davaj potom pozor, aby si vyfukoval vzduch viac ako nasaval. Treba mat podtlak, inak Ti pojdu teploty o dost hore. Podstatne je mat podtlak.
jenicek321 ma pravdu, vseliake bocne nasavania pokial nie su dobre premyslene alebo aspon minimalne preratane (aby si mal podtlak) obvykle schladia tu cast skrine, kam natahuju vzduch, no celkova teplota v skrini sa zvysi (vdaka pretlaku) a je to tym padom horsie. Takze sa to oplati iba v pripade, ze mas velmi pretaktovanu grafiku alebo nejakym sposobom chladenie na tych miestach nestaci...
Btw, za mna - absolutne nevkusne to je :oops:
takže viac vyfukovať ako nasávať,dík za radu.už zajtra sa ide nato
BTW mám v skriny vetilátor na ramky? mám ho tam nechať alebo zrušiť? asi zrušiť kôlli podtlaku co?
Ak zabezpecis dostatocne vetranie case, ventilator je zbytocny. Ovsem ak mas na ramkach 80 stupnov a bez chladicov, potom ich radsej mierne ofukuj.
tak ramky to vetranie fakt nepotrebujú.však sú to dominátorky corsai 1066mhz.su príjemne teplé na dotyk :D
btw ešte k tomu podtlaku,treba poupchávať všetky diery v case
to okno nevypada zle.hodne by tomu prospelo lehce zatmavene plexi.takhle je to moc vyrazne.misto te mrizky nejaky tahokov-jak pouzivaji tuningari na razniky.maji celkem velke oka a taky hodit do cerna
ja by som dal tu mriezku vpravo, lepsie ladi s tymi kridlami ci co to je, a ma aj vacsie oka, ale najlepsie by tam sadlo podla mna to co pisal Býv...
inac aj ja mam TT case, mierny modding, ale ten sem nedam, lebo by to bola hanba jak svina :) mam viac nasavania ako vyfuku, cize pretlak, a teploty su vyborne...
tak ,po dokončení nasávania a odvodu tepla zo skrine + zrušenie vetráčika na ramky mám teplotu v izbe 21.6st a v bedni 27.4 v burne ,si myslím že je to OK a lepšie to už ani nemože byť.