Problem s ati hd 2600 512MB pro
Chlapi prosim vas poradte mi...:
parkrat se mi stalo ze mi uplne vypnul monitor pri spustene hre pocitac beze dal a po restartu vse v normalu.....Nebo se mi sekne hra a po chvili zhasne monitor a musim dat restart...
Processor: Intel(R) Celeron(R) CPU 3.06GHz
Memory: 512MB RAM
Card name: ATI Radeon HD 2600 Series AGP
Manufacturer: ATI Technologies Inc.
Chip type: ATI Radeon Graphics Processor AGP (0x9587)
DAC type: Internal DAC(400MHz)
Re: Problem s ati hd 2600 512MB pro
Stáhni si nějakej program na měření teplot v počítači a prozkoumej co se jak zahřejvá, podle dosavadního popisu to vypadá, že se ti tam něco přehřejvá.
http://support.microsoft.com/?kbid=2930
K tomuto problému může dojít, pokud se ovladač zobrazení zadrhne v nekonečné smyčce během čekání na nečinnost grafického hardwaru. Tento problém obvykle upozorňuje na potíže s grafickým hardwarem nebo na nesprávné programování tohoto hardwaru ovladačem zobrazení....
Tohle mi to pise.. a prihrivat se mi to nemuze mam chlazenou bednu jeste 2 vetracky... a pri hrani se to da tezko kontrolovat.. me to spis prijde ze je to deskou ze je pomala...
Jak deska ? Vidim len cpu, grafiku, pamet a nic ine. Dopln si celu zostavu a dopln aj OS.
stahni si neco na vytizeni prociku, prime, orthos, cpuburn (dle potreby) a testni, jestli se ti kousne. Pak zkus treba 3dmark. Pokud mas moznost vyzkousej jinou grafiku. Testni RAMky a hlidej ty teploty. Ze mas 2 fany navic neznamena, ze se ti nic neprehriva. Take mrkni na napeti zdroje atd...
ja bych rek ze mi jsou ty programy naprd.. zkousel jsem vsechny a cpu mi vylezlo na 60stupnu a grafa na 55st. a pak to drzelo...
No a zkusil si co sem ti radil ???
to je proste kdyz hraju narocnou hru a pritom rozbehnu grafu tak se to nekde zasekne a kdyz si prectes tohle chybovy hlaseni(http://support.microsoft.com/?kbid=293078) nemuze to byt teplotou... je to proste tim kdyz zacne reagovat hra treba po mne zacnou strilet a ty mrdnes tlacitkama tak se to sekne.. je to proste tema vsema reakcema...jakoby deskou..uz jsem prendal 10verzi ovladaci a jedine co mi pomohlo bylo nastavit v biosu special over clock 5% na enabled a zvysila se mi frekvence a hra vydrzi dele ale padne to stejne... myslel jsem ze to bude virtualni pameti nebo hardiskem ale to jsem dal systemove a flaknul dalsi ram a stejne hovno.....
Asi sme psali odpoved v stejny cas. Nevidel sem tu tvoji.
Nema ten MB nahodou jeste integrovany GPU? Mas tam aktualni bios? Bylo by dobre zkusit podobnou grafiku, jestli problem pretrva.
Resil sem podobnou zalezitost. MB s integrovanou grafarnou. Nejak se to pralo, pomohl upgrade biosu.
EDIT: ICQ dat mohu, ovsem ted sem v praci a odpovidam jen ve volnych sekundach ;) jelikoz sem na 4u uz nejako zavisly :lol: asi jako je nekdo na chatu ... :mweheh::mweheh: Kdyztak pak mohu pomoci cca v 15:00 ale mam jeste jedno zamestnani, takze nevim jak na tom budu casove. Zatim ti doporucuji nastudovat probelematiku flashovani ;)
Pocuj pouzivaj tlacitko edit a nepis kazdy post po 2 minutach.
Na tom boarde je integrovana grafika, o tom pisal arg.
Podla vsetkeho mas viac ako nedostatne skusenosti s Pc, co keby si poziadal niekoho v tvojom okoli nech sa Ti na to pozre, pripadne to odniest do servisu.
Jakým zdrojem ten tvůj PC napájíš? Někdy je poddimenzovaný zdroj příčinou podobných problémů.
mam fotrona 400w jsem koupil novej...... ale je divny kdyz spustim nejakej program na mereni trebas ted mam pustenej orthos uz 2h tak mi cim dal vic piskaj repro...jako kdyby neco zvukarna...
Mam stejny problem. Podle me je chyba nekde v BIOSu. Kdyz zapnu hru,tak po 15-20 minutach se to sekne a vypne monitor a pomuze jen tvrdy restart. Dela to i kdyz je graficka karta zatizena treba na 20%.
u me to na starem kompu presne s touhle deskou vyresila grafika. Pichnul sem tam geforce 6600 a bylo po problemech. Ale vzhledem k tomu ze je to deska na nic, muze tvoje karta delat bordel. Me tohle taky delalo s 8500 na tehle desce. Tahle deska nema agp ani pci-e ale nejakej slot podobnej agp a fakt v tom bezi jen nektery i kdyz sou v podporovanejch.
Citace:
Původně odeslal
axetom
u me to na starem kompu presne s touhle deskou vyresila grafika. Pichnul sem tam geforce 6600 a bylo po problemech. Ale vzhledem k tomu ze je to deska na nic, muze tvoje karta delat bordel. Me tohle taky delalo s 8500 na tehle desce. Tahle deska nema agp ani pci-e ale nejakej slot podobnej agp a fakt v tom bezi jen nektery i kdyz sou v podporovanejch.
Citace:
Původně odeslal
b2ry
Mam stejny problem. Podle me je chyba nekde v BIOSu. Kdyz zapnu hru,tak po 15-20 minutach se to sekne a vypne monitor a pomuze jen tvrdy restart. Dela to i kdyz je graficka karta zatizena treba na 20%.
no a uz si na neco prisel????
Rikal sem. Povedl prechod na geforce 6600 . sto u nebyl zadny problem. Cetl si vsechyn podporovane grafiky???je tam urcite tvoje???
Problem neni v desce, ja mam desku jetway K8T8AS. Problem je nejspis v tom ze si grafika nerozumi s nekterymi deskami, chyba bude nekde v biosu nebo ovladacich podle me. Chce to dokopat sapphire, aby ten problem vyresila. Tady resi stejny problem. http://www.sapphiretech.com/en/forum...ad.php?t=17302
512MB RAM DDR
sapphire ati radeon 2600 pro
Windows XP SP2
Citace:
Původně odeslal
briketa
Jakým zdrojem ten tvůj PC napájíš? Někdy je poddimenzovaný zdroj příčinou podobných problémů.
Mam fotrona 400w......
Citace:
Původně odeslal
meganek96
Mam fotrona 400w......
Re: Problém | od: vidlák4ever
odpovědět
28.10.200822:57:36
čs, tes sem si koupil tuhle kartu na svuj pc a taky sem měl neskutečné probémy s ovladačemi a chybami... a vyřešil sem to koupi noveho zdroje fronton 400W (mel sem redstar 350w) zvysenim napětí v biosu do grafické karty o 0,1V a zmensení rychlosti z 8x na 4x a uz jede v pohodě...;-
to je citace od uživatele z czech computeru, sice nejedu na ATi, i když jsem chtěl, no nicméně, koukal jsem na ten Tvůj problém a tohle jsem našel, zkus to, tím nic nezkazíš. Ahoj V
jeste mi nekdo vysvetlete jak to mam udelat....
a do pc jsem jsem jiz silnejsi zdroj vrazil....