fotak nedetekuje pamet (Compact Flash)
Prosim o pomoc. Urobil som hlupost, sformatoval som pamet vo fotaku cez Windows a teraz mi fotak pise len "NO CARD" a neda sa s tym nic robit, ani pripojiít k PC. Skusal som ju potom sformatovat vo fotaku, ale bez zmeny. Prosim poradte, bojim sa ze som sformatoval viac, nez len tu kartu...
Re: fotak nedetekuje pamet (Compact Flash)
Nenapísal si že o akú kartu sa jedná, akú má veľkosť má a aký máš foťák. Problém bude pravdepodobne v tom že máš starší foťák ktorý podporuje iba FAT16 a Windows ju formátoval na FAT32. Presnejšie zistíme až keď napíšeš doplňujúce informácie. Pokiaľ to je iba vyššie spomínaný problém, tak môžeš byť kľudný, karta sa dá znovu naformátovať na FAT16.
P.S.: Predpokladám že karta je na PC funkčná a je možné na ňu zapisovať aj čítať z nej.
Tu kartu si predtym normalne pouzival v danom kompakte alebo je nova?
Ked kartu strcis do citacky v pocitaci a vo Windows si das zobrazit "Disk Management" (pod Ovladacim panelom -> Nastroje pre spravu), tak ju tam mas?
Karta ja A-Data (Compact Flash) 256 MB 40x. Je rovnako stara ako fotak (YAKUMO Mega-Image 55cx) a je to pozicane a citacku kariet nemam. Ale dufam ze problem bude iba v tych particiach.
format X: /fs:FAT /x
to by ti mělo pomoct....btw seš si jistej že to je FS? nemáš náhodou zašpiněny kontakty? to dělá solidní svinstvo....:(
good luck
Bude stačit kartu přeformátovat ve čtečce na FAT16, případně změnit cluster size (typicky velké clustery jsou ve foťácích problémy). Ať tak nebo tak, čtečku potřebuješ.
Tak uz som to opravil. Zohnal som si citacku kariet a sformatoval to do FAT16. Uz to ide. Dakujem Vam vsetkym za rady a nazory :)
Dobrý den-také se mi to stalo a pomohlo mi přeformátování na čtečce karet na PC. Ale pokud mohu poprosit..marně sháním manuál na YAKUMA 55 cx. Pokud ho má někdo k dispozici..byl bych za něj moc vděčný.
Děkuji.
Citace:
Původně odeslal
kibut
Prosim o pomoc. Urobil som hlupost, sformatoval som pamet vo fotaku cez Windows a teraz mi fotak pise len "NO CARD" a neda sa s tym nic robit, ani pripojiít k PC. Skusal som ju potom sformatovat vo fotaku, ale bez zmeny. Prosim poradte, bojim sa ze som sformatoval viac, nez len tu kartu...