Re: Samovolné vypínání VGA
no a zkousel si catalysty 7.12 ?me to pomohlo
jsou jen 3moznosti.
1) ovladace - zkus vsemozne jine treba i omega... ale spis ne
2) zdroj.. x1950XT je docela jedlik a noname 400W stacit nemuze... kazdopadne dej ext. napajeni grafiky na jednu solo vetev
3) vadna grafika.. coz me prijde asi nejpravdepodobnejsi. hlavne kdyz to blbne pri ruznem HW.
- to je prvni rada zkus ji u kamarada nebo nekde jinde...
- vcera mi to udelala moje HD2900pro dal jsem ext. napajeni na jednu vetev zdroje spolecne s vetrakem.
Tak my v praci provozuje P4 1.7GHz(!) s X1950XT (AGP) s 250W zdrojem :roll: jeste na vic pod W2k (pro nejsou normalne ovladace a CCC vubec)
Funguje to, akorat pocitac nejde restartovat, musi se vypnout a zapnout. Ale nikdo na tom nic nepari, maximalne obcas nejaky 3D modely (ktere nezvladala integr. grafika)
Citace:
Původně odeslal
axetom
no a zkousel si catalysty 7.12 ?me to pomohlo
proč zrovna 7.12 ?
Citace:
Původně odeslal
axetom
2) zdroj.. x1950XT je docela jedlik a noname 400W stacit nemuze... kazdopadne dej ext. napajeni grafiky na jednu solo vetev
3) vadna grafika.. coz me prijde asi nejpravdepodobnejsi. hlavne kdyz to blbne pri ruznem HW.
vga je zapojená na svoji větev, a pak uz je zapojenej jen hdd a deska. Větráky co nejsou až tak potřeba odpojeny, 2x mechanika taky odpojena.
Měnil jsem pouze grafiky ne všechen HW ... mam doma sapph. X1900GT a HIS X1950XT.
s tou 400W jsem 1950tku nerozběhal :) 1900 běžela asi 3dny úplně v pohodě.
Ještě bych dodal, že problémy začly po koupi nového monitoru - ale zdá se mi že je blbost to spojovat. (jedna se o SyncMaster245B)
3d mark 2006 mi projede v klidu - nekousne se, nespadne to
Citace:
Původně odeslal
RadeKKK
Ještě bych dodal, že problémy začly po koupi nového monitoru - ale zdá se mi že je blbost to spojovat. (jedna se o SyncMaster245B)
A zkoušel jsi jinej monitor? Pokud ne, tak nechápu proč provádíš takový harakiri místo toho aby jsi nejdřív to, kde se ti zdá, že je problém;). U novejch GK a novejch monitorů se nekompatibility vyskytujou čím dál častěji.
hele kamarad mel uplne stejnej problem. Ale s tim ze nedky to slo a nekdy ne. Odesel mu dvi vystup. Hele pokud tvuj monitor ma analog kopni do grafarny redukci zapoj to pres ten analog primo na monitor a vyzkousej to.
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
A zkoušel jsi jinej monitor? Pokud ne, tak nechápu proč provádíš takový harakiri místo toho aby jsi nejdřív to, kde se ti zdá, že je problém;). U novejch GK a novejch monitorů se nekompatibility vyskytujou čím dál častěji.
No co jsem zatim slyšel a četl tak kdyz by to byla kolize mezi monitorem a vga tak by to
1) mohlo zmizet při výměně vga (což jsem dělal)
2) stavalo se i v praci ve win. Počitač mam puštěny od 8mi rána, kdy se pouští automaticky a vypínám ho ve 3 hod (ráno), kdy končim s hranim. Nikdy se mi nekousl ve win, nebo kdyz jsem u něj nebyl.
edit:
teď zkouším ty 7.12 catalysty - včera jsem nic moc nehrál pač byl problem s latencí někde mezi ČR a Francií :)
me pomohlo pri tomto problemu preflashovani biosu karty
Jak ty grafiky chladis ? To same se mi stalo pri spatnem chlazeni (a nejen mne). Pomohlo zlepsit odvod tepleho vzduchu/zvednout otacky vetracku. Teplota "padu" byla podobna te tvoji (cca 75-78°C).
Mne to iste spravila asi 2x moja x1950xt v Medal Of Honor Airborne Deme, no na vine boli pravdepodobne ovladace, po preinstalovani novsimi uz to bolo OK.