Pentax - nová těla a objektivy
Pentax uvádí nástupce K10D a K100D - K20D a K200D a také nové objektivy:
Profi třída:
SMC DA* 200 mm f/2,8 ED IF SDM
SMC DA* 300 mm f/4 ED IF SDM
SMC DA 35 mm f/2,8 Macro LTD
Low-end:
SMC DA 18-55 mm f3,5-5,6 AL II
SMC DA 18-250 mm f/3,5-6,3 ED AL
SMC DA 55-300 mm f/4-5,8 ED
Leaked specifikace těl:
http://www.photorevue.cz/images/stor...pentaxk20d.jpg
K20D:
- Resolution 15.10 Mpixel
- Maximum resolution 4672×3120
- Minimum resolution 1824×1216
- Sensor size 23.4×15.6mm
- Sensor type CMOS
- ISO ratings auto, 100 - 6400
- Sequence (fps) 3
- Video function No
- LCD size 2.7-inch
- LCD resolution (pixels) 230,000
- Weight 715g.
- Sizes (mm) 141.5×101x70
K200D
- Resolution 10.75 Mpixel
- Maximum resolution 3872×2592
- Minimum resolution 2400×1600
- Sensor size 23.5×15.7mm
- Sensor type CCD
- ISO ratings aut0, 100-1600
- Minimum shutter (sec) Bulb+30
- Maximum shutter (sec) 1/4000
- Sequence (fps) 2.8
- LCD size 2.7-inch
- LCD resolution (pixels) 230,000
- Energy
- 4x AA
- Weight 630g.
- Sizes (mm) 133.5×95x74
Re: Pentax - nová těla a objektivy
Hmm vypadaju zaujimavo, doteraz som bol vlastnikom K100D s kt. som spokojny :) nejake dalsie info o tychto modeloch nie je zname ?
Po prostudování recenzí na K10D jsem byl nalomen ke změně systému. Po tomhle, K20D, se snad nebudu rozhodovat ani minutu, pokud bude cena přijatelná...
Je tu nějaký K10Dčkař?
s blizsich specifikacii su zaujimave napriklad 20fps snimanie pre k20d pri rozliseni 1.6MP :)
a k200d sa rozhodne posunula trocha vyssej triede, mala by mat pentaprismu, vodeodolnost (ako k10d) a dostupny grip - vyzera to ako zmensena k10d-cka :)
no pentax sa aspon zatial tymito specs pochlapil, uvidime aka bude realita
(k20d by mala stat 1300 eur so setakom)
Citace:
Původně odeslal
b3nco
nejake dalsie info o tychto modeloch nie je zname ?
Tak to zkus rozvíjet a doplňovat, já na to čas mít nebudu ;) .
Pro "šumofily" snad první test sample K20D na ISO3200: http://ericreagan.smugmug.com/photos/246016825-O.jpg . Imho je to poměrně hodně "vysoftěné", ale detaily tam jsou a celkově to vypadá velmi dobře.
Citace:
Původně odeslal
Marty
Po tomhle, K20D, se snad nebudu rozhodovat ani minutu, pokud bude cena přijatelná...
Imho záleží hlavně na sklech ... Třeba já bych si u Pentaxu sestavu pořád neseskládal, ale zlepšuje se to a v blízkém budoucnu se to bude zlepšovat dál, viz roadmap: http://www.digital.pentax.co.jp/en/lens/roadmap.pdf .
Citace:
Původně odeslal
ICE29
s blizsich specifikacii su zaujimave napriklad 20fps snimanie pre k20d pri rozliseni 1.6MP :)
To jsem ani nečetl a zajímavé to tedy je - jen nechápu, proč pokud umí takhle rychle sklápět zrcátko, má být omezený v nativním rozlišení na podprůměrné 3 fps?
Citace:
Původně odeslal
jan555
No, vzhledem k tomu, že nemám problém s 3rd party a moje sestava nepředstavuje extrémní nároky, tak si vystačím s 2-4 skly, 2 zoomy pokryto ekv. cca 24-400 a nějaká pevná... Líbí se mi hlavně fičury těla a ovládání.
Citace:
Původně odeslal jan555
To jsem ani nečetl a zajímavé to tedy je - jen nechápu, proč pokud umí takhle rychle sklápět zrcátko, má být omezený v nativním rozlišení na podprůměrné 3 fps?
no otazne je ci pri takomto burste nebude zrkadlo stale sklopene, kedze to by bol fakt zahul na mechaniku ... uvidime
co som vsak videl stazovat sa ludi na dpreview je len 4 jpg buffer na k200d, co je dost nizka hodnota ... takisto lcd na k20d mohlo byt aj lepsie (konkurencia ma vyssie rozlisenie a velkost)
kazdopadne fandim pentaxu, mozno troska lutujem ze som na k10d nepockal po vrateni penazi z minolty 5d :) ale uz teraz som spokojny so sony, ktore tiez bude (pevne dufam) prinasat podobne ficurky :)
muze mi nekdo vysvetlit proc srovnavaji K20d, A700, E3 a 450D??
http://www.dpreview.com/reviews/pentaxk20d/page23.asp
cetl jsem co je tam napsany, ale stejne mne to nejak hlava nebere (nazapada tam ani kategorii ani cenove)
Citace:
Původně odeslal
wong
Oni se k tomu staví, že je to pro zajímavost (což jistě je), na druhou stranu je pravda, že 40D je out-dated a co do některých měřitelných vlastností výstupu jí 450D prostě překonává. Dost mě zarazilo už to, že konstrukci a zatěsnění těla nepovažují ani za tak zajímavé, aby v tabulce použili zelenou/červenou indikaci ... Zvlášť zábavné je pak samozřejmě to, že 450D se v USA dá koupit za cca $700, ale 40D už za cca $900 - tedy dát tam 40D, tak by bylo stále s přehledem nejlevnější. Ale 40D sealing taky nemá a přitom by podal horší výsledky, tak proč asi, takový mám pocit, ale na fórech DPR najdeš víc ...
Jinak slyšel jsem, že s K20D a jeho prodeji to vypadá super bídně. Nezkoumal jsem to a mám to jen z doslechu, ale údajně se Pentax nechystá udělat nic s problémem hot-pixelů, který všichni kritizují a prý třeba v sousedním Polsku jsou (od chvíle testu na optyczne.pl) prodeje K20D na nule a naopak všichni Pentaxisté kupují K10D, která umí prakticky to samé, ale stojí pár šlupek v doprodejích ...
DPR review K200D: http://www.dpreview.com/reviews/pentaxk200d/
Připadá mi (rychločtenář), že se Pentax tentokrát docela pochlapil.
Citace:
Původně odeslal
jan555
jj i osobni zkusenost cca jiz mesicni je vice nez pozitivni, kdyby nekdo chtel nejako info tak pokud budu schopen tak napisi...
bude nové tělo, nové objektivy, viz stažená zpráva z německého serveru.
- smc DA* 60-250 mm / 4,0 ED [IF] SDM ... 1299€
- smc DA* 55 mm / 1,4 SDM ... 549€
- tělo(set) PENTAX K-m - vypadá to na lowend
- a tak vůbec, jsem líný to sem psát celé ;-)
K-m by mělo být zřejmě nejnižší Pentaxí tělo, vlastně menší a lehce ořezaná (5 AF pointů, míň čudlíků, bez stavového displeje, atd.) K200D, s K200D má stejný snímač, hledáček a lepší je v podpoře ISO3200 a 3.5 fps burstu, má to být možná nejlehčí APS-C tělo. Přesto ani tohle nebude postrádat stabilizaci a hlavně weatherproof (!).
Pokud jsem dobře pochopil, je to variace na K200D v jiném balení a hlavním rozdílem by měly být rozměry a váha (?). Cena EUR 500 v kitu, 600 v DZ kitu.
Tady je preview: http://www.dpreview.com/previews/PentaxKM/
Dedikovaný help button "?" je docela nářez :o
to je fakt úlet, pomalu bych tomu říkal "lepší kompakt se zrcadlem" :-)
Funkčně určitě ne, kdybych nebyl línej měnit celý systém tak bych možná uvažoval o Pentaxu. Mají fakt zajímavé věci... ale help button bych fakt asi neviděl jako argument ;D
Imho je to K2000 pro USA a K-m pro zbytek světa - tak je to u dost modelů různých výrobců (nejtypičtějším příkladem je asi Canon).
Citace:
Původně odeslal
jan555
Imho je to K2000 pro USA a K-m pro zbytek světa - tak je to u dost modelů různých výrobců (nejtypičtějším příkladem je asi Canon).
jj asi to je USA trh, kazdopadne mi neni moc jasne kam je tento model miren, nejak mi to prijde ze to bude konkurent hlavne pro K200D a naopak