Upgrade na 2x2GB DDR2-800 nebo 4x1GB
Mám ted 2x1GB GEIL DDR2-800 CL5 , jsou to tyhle myslím.
Chci upgradovat na 4GB ale nevím jestli mám dokoupit stejný 2x1GB kit a nebo je prodat a poohlednout se po něčem jiném.
Další varianta je nakoupit 2x 2x1GB něakých dobrých osvědčených pamětí co budou spolu chodit a pujdou i slušně taktovat kolem 1100Mhz .
Třetí varianta kterou bych nejraději provedl ale nevím jestli je nejlepší. Koupit 2x2GB kit, vzhledem k nabýdce bych za ně dal max cca 3.2k . Výběr asi podle těch co mají v czechcomuputer.
Sestavu mám v podpisu takze GB P35 DS4 deska , ale plánuji ještě upgrade procíku na E8400 tak potřebuji aby mě paměti nebrzdily ale žádné extrémní taktování neplánuji , zaměřuji se poslední dobou na spotřebu.
diky za rady.
Re: Upgrade na 2x2GB DDR2-800 nebo 4x1GB
vseobecne plati ze mene modulu je lepsi... s tim ze to chce tedy Vistu aby jsi to vyuzil a s tim ze je to zbytecne.. 2GB pro bezne pouziti staci... duvod rozsireni na 4GB?
Citace:
Původně odeslal
pETSaa
vseobecne plati ze mene modulu je lepsi... s tim ze to chce tedy Vistu aby jsi to vyuzil a s tim ze je to zbytecne.. 2GB pro bezne pouziti staci... duvod rozsireni na 4GB?
Mám 64bit Visty a běžně mám zabráno 2/3 ram . Pokud zapnu neakou hru tak uz se dostavam na hranici 2GB . Jen taková opera zabírá 200-300MB dosta často :( .
A při současných cenách ram bych se toho upgradu moc nebál že me to bude mrzet.
Za tohle by jsi zaslouzil .... no nic.. O vistacha je znamo ze si zabiraji vice mista nez potrebuji a podle potreby ho zase uvolnuji... muzu te ujistit ze si nijak zvlast 2 vs 4 GB ram nepomuzes. Jinak lepsi pro tebe budou urcite dva moduly...
Citace:
Původně odeslal
pETSaa
Za tohle by jsi zaslouzil .... no nic.. O vistacha je znamo ze si zabiraji vice mista nez potrebuji a podle potreby ho zase uvolnuji... muzu te ujistit ze si nijak zvlast 2 vs 4 GB ram nepomuzes. Jinak lepsi pro tebe budou urcite dva moduly...
ja som teraz dokupil dalsi par ADATA vitesta ee 800+ mam 4 x 1GB a ziadny problem, ramky idu v pohode len som musel zdvihnut napatie na 2.2 V idu na 960 MHz 5-5-5-15 casovanie takze by som sa nebal ist aj do 4 x 1 GB, ad. oproti 2 gb je poznat rozdiel hlavne narocne hry ako Crysis idu lepsie neswapuje tolko disk :)