-
2x ATI Radeon X1950 Pro 512MB v CrossFire-půjde to?
Zdravím!
Mám otázečku, na kterou jsem zatím nenašel odpověď. Mám jednu Sapphire Atlantis ATI Radeon X1950 Pro 512MB, DDR3, PCI-E, koupenou před 11-ti měsíci (RV570) http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=42309 a druhou funglofku Sapphire Radeon X1950PRO 512MB 256-bit GDDR3 PCI Express HDCP http://www.amazon.com/Sapphire-10019.../dp/B000NUL2P4 .
Chtěl bych tyto karty zapojit do CrossFire.
Půjde to?
Jak je to s tím master/slave?
Jak to softwarově rozchodím?
Moc díky!
-
Re: 2x ATI Radeon X1950 Pro 512MB v CrossFire-půjde to?
jo pujde to, zapojis oba CF mustky do grafik.. nainstalujes nejaky Catalysty, nejlepe nejnovejsi nebo nejaky Omegy a zapnes v CCC moznost Crossfire.. pripadne v ATT.. u X1950Pro se master/slave karta neresi ;)
-
Citace:
Původně odeslal
rombo
jo pujde to, zapojis oba CF mustky do grafik.. nainstalujes nejaky Catalysty, nejlepe nejnovejsi nebo nejaky Omegy a zapnes v CCC moznost Crossfire.. pripadne v ATT.. u X1950Pro se master/slave karta neresi ;)
Tak to bych se rovnou zeptal, proc se delal Asus x1950Pro Master (drazsi o cca 500kc) a obycejna x1950Pro ? Vse krome toho oznaceni bylo shodne.
-
Čauky! Tak už ji tam mám. Zatím jsem udělal v rychlosti jen porvnání v 3DMarku 06 a nárůst výkonu je při defaultních taktech CPU a grafiky přesně 41%. Co mi ale nejde do hlavy, jak můžu taktovat i tu druhou grafiku, když v CCC i Riva Tuneru mám jen tu první. A ještě ke všemu když ji taktnu, tak se skóre o pár bodů sníží, místo aby narostlo, jak to fungovalo s jednou kartou. Everest i GPU-Z mi ukáže obě.
http://img134.imageshack.us/img134/9...2344rq2.th.jpg
-
2 all :
taka blbá otázočka : a tie cross fire mostíky sa kupujú samostatne ?
-
Momentalne sa dodavaju k novym kartam ako je 3870/3850 ale mali by byt obsahom krabic Master kariet ;)
-
daji se koupit i samostatne ale pokud karta CF podporuje tak by to mela obsahovat.. jenze to neni pravidlem a vyrobci si v tom delaji docela hokej.. treba u Sapphire X1950GT to dostanes a od PowerColoru X1950GT ne ;)
-
to bylo mělo být u všech crossfire karet, nějaké X1950Pro masterkarty snad nikdy ani neexistovaly. Pouze XT modely byly Mastercard.
-
2 all :
tak teda konkretne : mam 2600 XT sonic od x-pert view a chcem este jednu taku istu , potrebujem k tomu ten mostik ? bo pri specifikaciach priamo na amd stranke pisu nieco o integrated compositing engine :-(
BTW : karta sice podporuje cross fire ,ale po kably ani stopy, iba hore je teda nieco ako konektory na ktore sa ma podla vsetkeho nasadit ten mostik , inac ak niekto ma a nepotrebuje tak by som ho kupil ......
-
Myslím, že by to snad jet mělo. V 7.10 byl přidán Software Crossfire pro HD2400 a HD2600. Ale co znamená Software Crossfire? Pro karty z R500 generace by to myslím mělo znamenat "nesymetrický" crossfire, tedy rozdílné karty v crossu. Pro R600 generaci to myslím znamená crossfire bez můstku, jen přes sběrnici. Ale nejsem si tím jistý, trochu jsem googloval, ale nenašel :(. Tak jestli se mýlím, tak mě někdo opravte.
BTW: Crossfire ze dvou HD2600XT jsem měl, ale nebyl jsem s tím spokojený, při některých nastaveních v CCC to dělalo artefakty, občas zatuhávání ovladače. Tak snad Ti to dělat nebude.
-
Crossfire Compatibility Chart
"integrated compositing engine" pokud vím znamená, že je karta master, což už se dnes nerozlišuje, protože tuhle funkci uměj všechny nový karty.
-
2 all :
takze uz viem ze to ide a uz len posledna otazocka : pojde to aj na doske s nvidia chipsetom ?? konkretne nvidia n force 2200 a 2050 ......
-
-
Ale jede.:p Nárůst výkonu v 3DMarku 06 mám 47%.
Ale co je důležitější......Systém detekuje obě karty; Everest, GPU-Z.....ukážou prametry každé karty-O.K. V Catalystech mám CrossFire na Enabled, ale jakmile zkusím v CCC zvednout takty GPU a pamětí, tak to funguje vždy jen na té původní (v PCIE 16x). U té druhé (v PCIE 4x) to zůstává na defaultu. V CCC taky nemám možnost výběru ze dvou karet. Otázka zní: jak taktovat obě karty současně?
Pozn.:Když taktnu tu jednu, tak mám body v Marku stejné, jako kdybych ji vůbec netaktoval. Když tam byla sama, tak to hodilo něco k 1000 bodů navíc.
__________________________________________________ ________________________________________________
Display Drivery, Catalysty a Avivo mám dneska čerstvě přeinstalovaný při běho CrossFiru.
P.S.Díky všem za pomoc!
-
2fanynek :
heh ale ja mam nvidia chipset a to riadne stary ,odvodeny od n force 4 ale je to profesional kedze mam dual dosku :-) .... ale keby to slo ,tak by som sa aj do zadku kopol :-)
inac ja mam obe linky x16 .....
-
Citace:
Původně odeslal
fanynek
Ale jede.:p Nárůst výkonu v 3DMarku 06 mám 47%
heh, ty mas snad nVIDIA chipset na desce?? pokud mne zrak neklame tak mas Intel 965 coz je uplne jinyho nez nForce 2050 (2200)
-
Citace:
Původně odeslal
Janosik
2fanynek :
heh ale ja mam nvidia chipset a to riadne stary ,odvodeny od n force 4 ale je to profesional kedze mam dual dosku :-) .... ale keby to slo ,tak by som sa aj do zadku kopol :-)
inac ja mam obe linky x16 .....
no ale tvoje deska ma podporu SLI a ne CrossFire ;).. NVIDIA vs ATI, takze asi tak
-
2 rombo :
ja viem sak toho som sa nejak podvedome obaval uz od zaciatku takze zbohom CF a welcome SLI :-(
inac co by sa stalo keby som prdol do druheho slotu este jednu grafulu povedzme tiez hd 2600 xt ? odpalil by som nieco ?
-
kdybys tam dal dalsiho radeona, tak bys proste mel dva radeony :) Mel bys 4 vystupy na monitor a to by bylo asi vse, k cemu by to pomohlo, oproti jedne karte.
-
Citace:
Původně odeslal
Janosik
inac co by sa stalo keby som prdol do druheho slotu este jednu grafulu povedzme tiez hd 2600 xt ? odpalil by som nieco ?
neodpalis nic, ale nema to valnej smysl tam davat tak ''drahou'' kartu kdyz tim vykon navic neziskas.. pokud jde o pripojeni dalsich monitoru tak to muzes koupit nejakou levnejsi a nebo i starsi grafiku do PCI slotu.. zalezi co na tom budes chtit delat ;)
-
2 all :
ok asi predam tuto atinu a budem musiet sporovat na nvidie aalebo skusim tu x2 -ku ? co poviete slo by cf ale teda iba na jednom pci ex slote ?
-
Citace:
Původně odeslal
Janosik
2 all :
slo by cf ale teda iba na jednom pci ex slote ?
o X2 sem nic necetl, jen jsem zkouknul grafy ale mam takovej pocit ze je jedno jestli mas desku s jednim/dvema PCI-E sloty na nVIDIA, ATI, Intel chipsetu.. ty jadra na karte jsou vnitrne zapojeny v CF a deska to nemusi umet.. ale je to jen ma domnenka tak at me pripadne nekdo opravi jestli se pletu, dik ;)
pripadne si sam precti recenzi at ses z toho chytrejsi
-
X2jka by mala ist na comkolvek ...