chci se zeptat jestli de P III Tualatin, (kterýkoliv) v kombinaci s nějakou doboru deskou, vytáhnout na 2 Ghz ?
A teda jestli nějáká taková deska existuje ?
Printable View
chci se zeptat jestli de P III Tualatin, (kterýkoliv) v kombinaci s nějakou doboru deskou, vytáhnout na 2 Ghz ?
A teda jestli nějáká taková deska existuje ?
Hm, tak to by bolo uz niekde okolo svetovych rekordov ... tu na fore som videl nejakych 1,9 tusim > skus pohladat. Nepocital by som vsak s tym, ze je to "normalne" ci jednoducho dosiahnutelne
no tak tech 2 Ghz je taková magivká hranice pro 370 ky :) a nevíš jaká deska je na ten overclocking nejlepší ? (musí mít 370 )
jak napsal MadCap, je to uz svet rekordu
me se podarilo dostat Tulerona 1.2 nekde kolem 1850MHz, ale jen diky tomu, ze to byl extremne dobry kus, fosna TUSL2-C (pravdepodobne nejlepsi S370 MB), s beznym chlazenim
s vodnikem a upravenou fosnou by to nemel byt az takovy problem, nicmene dnes uz ponekud prekonane tema
chtěl bych to překonat :) a zkusim to, pude to snáž u Celera 1400 nebo u Pentia 1300 Mhz ? nebo stejně ?
No u celera, protoze ma fsb 100. U pentia je fsb 133 takze to u nej pujde samozrejme hur.
edit: resp u pentia bys musel dostat fsb nad 200, coz jednak neda deska a jednak nesezenes tak rychle pameti.
tuleň na 2GHz? to máš co dělat :D Hlavně sehnat nějakou dobrou desku a kus procíku..............nějakou TULS-M.....
http://i9.tinypic.com/6jyid0n.jpg
Asi to udělam teda na Asus TULS 2 , Celer 1400 Mhz, 1024 MB SDRam.
A bude rozídl kyž 1200 mhz má násobič 12x a 1400 mhz 14x (předpokládám), takže jeslti by šlo u obou FSB stejně, tak se mi 1400 mhz zdá výhodnější, protože kdyby fspb šla stejně tak by z toho vzešlo 165 x 14 = 2310 mhz, což nepředpokládám, takže jestli by fsb šla tak na 145 tak bych byl moc rád
tak sezenu nejakou i820 , na ty 1024 uz de ne ?
nebo ty maj RD Ram ?
To je uz Rd-ram. Vicemene jsou ale desky s timto chipsetem, ktere jdou pry velmi dobre taktovat. DOC_ZENITH se chystal delat neco podobneho jako ty. Nevim do jakeho stadia to dotahl, ale mel na to pripravenou prave i820 based mobo.
no viděl jsem jednu desku s SD Ram taky i820, bojím se že RD Ram neseženu :( ale asi josu výkonnější než SD, takže zkusímk nějáký sehnat, jenom podporuje i820 1024 Mb Ram
Takže už se na to chystám, bude vypadat takhle :
Intel Celeron (tualatin) 1400 Mhz
1024 MB RD Ram - pokud to jde
deska i820 - neví někdo která bude nejlepší ?
co tahle deska 150fsb dá bez problému ...jen ty paměti sehnat.
Byl bych radši, kdyby měla socket 370 , protože bych musel použít redukci
najvacsi problem budu asi tie pamate, neviem ci existuje doska s podporou ECC reg. SDRAM a zaroven umoznujuca lubovolnu zmenu FSB
odkazujem na to preto bo mam doma SDRAM-y zial ECC a cojaviem co este ale su na nich osadene 5ns cipy co by mohlo znamenat frekvenciu 180-200MHz
ak chces predsalen prekonat rekord, nanahanaj zbytocne vela RAM radsej zozen hoc aj jeden modul ale kvalitny/rychly
skus podladat neco o extremnych OC PIIIjok, chlapikovi ktory si hovoril Benz sa podarilo pretaktovat nejake PIII na dost vysoku frekvenciu, bolo to tusim +/-220FSB, BX cipset a upravene napajania (ten clanok, mozem doma este vyhrabat)
Tohle je na desce ASUS TUSL2-C, někde ji mám doma....asi taky zkusím "poladit" pár cpu.
http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=263148
pěknej výsledek :) SDram jdou poladit na 160 Mhz ? já myslel že si nedaj říct...
zkusim to s celerem 1400mhz, protože má násobič 14, takže by moh jít ještě trochu vejš, ale musel bych mít štěstí na kus, výhoda je v tom, že stačí "jenom 143 FSB, oproti nějákejch 153 ne 1300 mhz verzi...nezná někdo nějáký dobrý chlazení na sc 370? a kolik snese Celeron voltů ?
ja jsem do nej pri testu poustel 1,8V (snesl by i vic)
na 166fsb jsem se nedostal (asi deska)
jo takže na 1,8 ho učitě neodpálim?
neodpalis
http://4um.overclocking.cz/showthread.php?t=15101
to chces provozovat dlouhodobe nebo jen udelat rekord?
takže, bude lepší taktovat 1400 mhz nebo nižší ?
Pokud si sezenes slusne pameti a slusnou desku tak das 150fsb v pohode. Z toho mas dane ze k dosazeni 2Ghz potrebujes nasobic 13 ci 14. Takze si sezen vetsi mnozstvi 1300 ci 1400 tualinu a doufej, ze narazis na dobry kousek. Je jedno jake, jadro je tam stejne a jake je jejich maximum zalezi na nahode.