ATI X800 SE - ARTEFAKTY za studena
Poprosím o pomoc s uvedenou gragickou kartou. Karta má 2 roky, kúpil som ju od kamaráta u neho frčala bez problémov, u mňa asi 1 a pol mesiaca potom začala blbnúť. Pokiaľ sa karta nezohreje cca 15 - 20 minút vyhadzuje artefakty. Po zahriatí karta frčí bez problémov.
Skúčal som preinštalovať OS aj Catalisty, nič nepomáha. Priložil som aj obrázok čo to robí.
Rozpad.obrazu.jpg - 167.55 kB
Za akúkoľvek pomoc vopred ďakujem.
Ozi nový príspevok sem dávam po prvý krát tak dúfam, že som nič nepohnojil.
Re: ATI X800 SE - ARTEFAKTY za studena
mel by sis doplnit sestavu do podpisu ...
jednoduse bych ji zkusil v jinym kompu, co to udela..na softwarovou chybu to nevypada..napada me jeste slabej zdroj, ale tezko rict kdyz nevim jakej mas :)
Ahoj Narayan, posielam Ti nejaké údaje dúfam, že je to to čo by si potreboval.
MB K7N2 delta-L, CPU AMD 2500 Barton, 1GB PQI, Grafika ATI x800 se, Zdroj PREMIER 300W, Disk MAXTOR 80 GB SATA
Napätia na MB5 vyzerajú v poriadku.
Pri max záťaži CPU 50°C, GPU 48°C, pamäte grafiky 35°C
Win XP SP2, catalisty od 6.6 po 7.12
Za studena vykazuje artefakty už v biose za tepla nie.
Grafiku v inom kompe som neskúšal ale mám staršiu AGP-čku a tá ide bez problémov.
Díky.
jak rikam vem grafiku a zkus ji jinde, nebo si puc nekde silnejsi zdroj a zkus to s nim, to je tak jediny co se da poradit imho
Citace:
Původně odeslal
PatrikXXL
Pokiaľ sa karta nezohreje cca 15 - 20 minút vyhadzuje artefakty. Po zahriatí karta frčí bez problémov.
Tak tohle je klasicka charakteristika tzv. studeneho spoje, takze jakekoliv experimenty s ovladacema ci vymenou zdroje = zbytecna ztrata casu. Z vlastni zkusenosti vim, ze zavady tohoto druhu se velice tezko opravuji. Doporucuju poohlednout se v okoli po nejakem opravari, a preventivne zacit setrit na novou grafiku.
No dnes ma takmer piclo, výmenou zdroja všetky problémy ustali.
Som rád, že takéto fórum existuje a hlavne, že tu sú ľudia čo sú
ochotný pomôcť iným s ich povedzme miláčikmi.
Takže v skratke - ĎAKUJEM!
:)
Jezis, ani ve snu by mne nenapadlo, ze by to mohl mit na svedomi nezahraty zdroj. :o
Cesty polovodičové sú nevyspitateľné:)