D80 - pridavne svetlo a instantni nahled fotek v PC
Zdravim,
mam Nikona D80, a pujcene modelovaci svetlo kombinovane s bleskem. Na rizeni blesku je tam kabel, na ktery jsem ovsem nenasel na D80 diru kam ho strcit. Na tom svetle je i takovej cernej previt, asi na infra/zableskovy rizeni...
Mohla by mi nejaka dobra duse poradit, jak to propojit? Mozna bych si mohl od kamarada pujcit blesk sb-800, ten tam ty diry myslim ma. Da se v pripade propojeni s tim sb-800 ten blesk neodpalit, a jenom pres nej odpalovat ten muj externi? Diky
D80 - instantni nahled fotek v PC
A jeste mam jeden dotaz ktery me napadl uz driv - da se nejak pomoci USB a nejakyho softu docilit, aby se automaticky downloadovaly, nebo alespon zobrazovaly fotky hned po vyfoceni?
Idea je takova, ze vyfotim, a hned se mi to samo ukaze na monitoru. Mam pocit, ze kdyz sem byl kdysi na castingu na foceni tak jim to tam tak fungovalo a hned to videli na notebooku.
Re: D80 - instantni nahled fotek v PC
Je na to soft přímo od Nikonu a jmenuje se Camera Control Pro na stránkách Nikonu. Měl by sloužit na focení přímo do PC, ale asi tam půjde nastavit i zápis na kartu a prohlížení v PC současně. Bohužel ale stojí cca. 2kkč, asi záleží na verzi, a 3rd party program neporadím. Nikon Capture to neumí?
Re: D80 a pridavne svetlo - propojeni
Moc tomu tvymu popisu nerozumim, nicmene zableskove svetla vetsinou maji rezim SLAVE v kterem cekaji na zablesk z jineho svetla a odpali se. Odpaleni muzes provist internim bleskem z D80.
zbytecne dva thready - stacilo se zeptat v jednom na obe veci
Citace:
Původně odeslal
Carlos
Moc tomu tvymu popisu nerozumim, nicmene zableskove svetla vetsinou maji rezim SLAVE v kterem cekaji na zablesk z jineho svetla a odpali se. Odpaleni muzes provist internim bleskem z D80.
Zkusim to lepe. Mam tydle veci:
- Nikon D80
- Svetlo Millennium M-300 (modelovaci + blesk)
Blesk na Millenniu se odpaluje kabelem, ktery neni do D80 kam strcit. Je tam taky nejspise snimac na blesk, jak si psal. A mne zajima, jestli to funguje nejak zpozdene, protoze kdyz odpalim Millennium internim bleskem, tak si osvitim scenu i tim internim, coz nechci.
A nebo, jestli k tomu tedy potrebuji blesk SB-800, ktery by konektor na ten blesk mohl mit.
Pokud chceš odpálit blesk na milleniu bez záblesku interním bleskem, bude to chtít něco co umí vyslat infra signál-čili nějakou krychličku do sáněk(třeba hledat) nebo ten SB-800, pokud tedy umí millenium odpal skrze infra. Nejspíše existuje i nějaká krychlička do sáněk s konektorem na blesky, a dokonce jsem něco takového viděl i na paladix bazaru, takže by to mělo být řešitelné. Zda-li SB-800 má nějaký takový konektor, netuším, zkus hledat;)
Citace:
Původně odeslal
Commander
Zkusim to lepe. Mam tydle veci:
- Nikon D80
- Svetlo Millennium M-300 (modelovaci + blesk)
Blesk na Millenniu se odpaluje kabelem, ktery neni do D80 kam strcit. Je tam taky nejspise snimac na blesk, jak si psal. A mne zajima, jestli to funguje nejak zpozdene, protoze kdyz odpalim Millennium internim bleskem, tak si osvitim scenu i tim internim, coz nechci.
A nebo, jestli k tomu tedy potrebuji blesk SB-800, ktery by konektor na ten blesk mohl mit.
Tak svetlo mi strejda google nenasel a ja ho neznam, tak budu vestit z koule :)
Predpokladam stale ze je to zableskove svetlo s pilotkou o vykonu 300W ?
Jak vypada konektor na tom kabelu co mas k odpaleni? Je to treba velkej Jack? Je tam neco na to prepnuti do rezimu SLAVE? Co je tam jeste za ovladaci prvky?
Zpozdeni? To snad ne :) Odpaleni je jednoduchy, vytahni blesk na D80, vlez do menu, prepni ho na manual mod a nastav tam nizsi vykon - zkus 1/16 ci 1/128, pak zkus jestli tim odpalis to tvoje svetlo bez viditelneho zablesku od interniho blesku na D80...
Infraodpalovac treba zde: http://www.seznam-brno.cz/photo/defa...IDzarizeni=222
Radioodpalovac treba zde: http://www.seznam-brno.cz/photo/defa...IDzarizeni=221
Nenasel si ho protoze jsem blbej - byl jsem v praci, neni to Millennium, ale Millennia :oops:
http://www.photoneurope.cz/nabidka/n...0-m-400-m-500/
Kabel vede do svetla jakoby jack, na druhym konci do fotaku je takovej dutej s pinem uprostred, jakoby cinch.
No tak to je podle mne easy :)
Odpalovat bezdratove tak jak sem psal driv, tj. zapni P.CELL, odstran krytku z fotobunky a zkus odpalit svetlo internim bleskem stahlym manualnim vykonem.
Dratove to muzes nasledovne: mrkni nekde do fotoshopu a chtej synchro kablik a synchro kostku, kterou nasadis do sanek blesku. Musis si vybrat spravnou kombinaci samec-samice, aby Ti to pasovalo na ten drat co mas u svetla. Pak to propojis se svetlem. Pak kdyz cvaknes odpalis pres stredovy kontakt zableskove svetlo.
Synchrokostka: http://www.fotoskoda.cz/eObchod/3160...ez-kabelu-6951
Synchrokostka s kablikem: http://www.fotoskoda.cz/eObchod/3160...-kablikem-6952
Dulezite info u prace s temahle levnejsima zableskama! Pokud to jde setri pilotku -tj. nepoustej na dlouho na max vykon - muze se teoreticky upect a pak druha vec - po zablesku nasleduje dobijeni elektroniky svetla a jeho pripravenost k dalsimu zablesku hlasi pipnuti. Pockej si jeste pak par vterinek nez odpalis dalsi zablesk. A nefot vic jak pul hodky v kuse - radsi si pritom zkontroluj jestli to svetlo nehreje - kdyby jo, vypni ho a radsi ho nech na chvili vychladnout. Nekde ti vyrobci setrit musi a davaj tam nic moc soucastky, tak abys to svetlo neodpalil driv nez zacnes poradne fotit :)
Díky moc za info, ted je to jasny. Mam to pujceny, tak snad to neodpalim. Osoba co mi to ve strachu pujcila ma Canona a ten tam diru ma, buu :)
Snad se podari nafotit co potrebuju, kdyztak to sem nahodim na kritiku.
P.S.: at jsem rozdaval karmu sebevic, tak se mi te Carlosi ohodnotit nepodarilo, sry :)
...a jak si nakonec vyřešil ty náhledy/download př focení přímo do PC? pokud ano, samotného by mne zajímalo nějaké freeware řešení:)
Citace:
Původně odeslal
berraneck
...a jak si nakonec vyřešil ty náhledy/download př focení přímo do PC? pokud ano, samotného by mne zajímalo nějaké freeware řešení:)
stahl jsem trial Nikon Control Pro a funguje to bezvadne – presne tak jak sem si predstavoval