-
5.1 repro do 2,5k
Rozhodl jsem se pořídit si nějaký 5.1 repro na kolej, využití hlavně filmy a muzika. Investovat bych chtěl maximálně 2,5k a v merku mám zatím následující kousky:
Xoro HXS 532
Xoro HSS 512
REDSTAR RS-504 OPT
....eventuelně klasický Genius SW-HF 5.1 5000(nebo 5005).
Ideálně jestli je máte někdo doma a napsali byste mi zkušenosti ohledně takovejch věcí jako je šumění ve stand-by, subjetivní poslechovej dojem, vhodnost na hudbu, filmy, ...
-
Re: 5.1 repro do 2,5k
Osobně bych volil ty Geniusy, poslouchal jsem jejich předchůdce(novější jsou ještě o fous lepší) a vzhledem k ceně jsem byl unešen. Porovnával jsem je kdysi i s Logitechy Z680 a více se mi líbily ty Geniusy, neměly tak efektní zvuk, ale mnohem příjemnější na poslech, velice univerzální bedny. Ve stand-by nijak nešuměly, prostě ticho, a to jsem velmi vybíravý na ticho. Pokud by sis všechny mohl poslechnout, bylo by to nejlepší, ale osobně bych volil osvědčenou kvalitu.
-
Tak, tak. Za tyhle penize nemaji Geniusy konkurenci. Redstary nemusi byt spatny, ale pokud nemuzes poslechnout vedle sebe - Genius.
-
Ty Geniusy mám jako jediný naposlouchaný, to je taková jistota solidního zvuku, ale přijde mi, že maj trochu problém se subem. V určitejch momentech mi přišlo, že chytají nějakou divnou rezonanci a sub spíš hučí než aby hrál.
Co jsem našel na netu pár útržků, tak o těch Xoro sestavách tvrdilo pár lidí, že jsou lepší a pro muziku/filmy daleko vhodnější než Geniusy, který jsou cílený hlavně na hry/filmy.
EDIT: Ty Geniusy mám jako zálohu pokud mi řeknete, že žádná s těch tří setav není dobrej nápad.
-
S tím subem máš pravdu, je to taková "vlastnost", která se dá řešit docela jednoduchým bastlem, pokud se ti tedy chce, a výsledek stojí za to. Určitě se to NĚKDE řešilo a vyřešilo, ale za boha si nevzpomenu, kde..zkus pohledat, někde na českém netu je řešení. K těm ostatním-reference jsou taky určitě důležité, ale hlavní by měl být vlastní poslech, protože co vyhovuje jednomu, nemusí vyhovovat tobě.