HP nx6125-zrušení hesla, kde je eeprom?
Zdravím, mám notebook u kterého bylo nastaveno heslo pro zapnutí, majitel si ho chtěl změnit tak zadal to staré a pak nové, ale notebook prý vypsal nějakou chybovou hlášku a nic nešlo dělat, nyní po zapnutí se zobrazí výzva na zadání "power on password" neví někdo kde je na desce eeprom s informacemi o hesle?mám jeden program na dekodování dat z eeprom, který je především na IBM ale měl by fungovat i na jiné značky, jediné co nemužu najít na té desce je ta eeprom, je možné že by to bylo 2462C ?nikde ale nemuhu najít datasheet se zapojením. Díky za rady.
Re: HP nx6125-zrušení hesla, kde je eeprom?
a vyndat baterku by nestacilo? Pokud nemel teda povolenou volbu stringent security/password (jestli to ten notas vubec ma).
(myslim samozrejme baterku na desce, ne aku notebooku)
musí to fungovat, povedlo se mi to také a docela jsem se zapotil :-/, jinak je to jenom na výměnu MB... což se prodraží
na netu jsem našel že na to pomáha starý trik: vyndat hlavní a cmoc baterii a zkratovat na chvili ten konektor cmos baterie aby se kondiky vybily, pak dát cmos bat. zpátky a připojit AC adaptér bez vkládání hlavní baterie, tento postup zde ale bohužel nejde, zkoušel jsem to na nx6110 a tam to jde v pohodě, ale u nx6125 prostě ne a ne :( už jsem fakt bezradnej
to neveceral: na jakém notebooku jsi to dělal?případně postup. Díky
na 6710b a předpokládal jsem, že to půjde přesně jak popisujete i na 6125
Zkuste najít na netu servisní manuál pro 6125, já jsem podle něj postupoval u 6710b a bylo to tam podrobně popsáno
Ano servisní manuál mám a píše se tam toto:
Resetting the Notebook
If the notebook you are servicing has an unknown password,
follow these steps to clear the password. These steps also
clear CMOS:
1. Prepare the notebook for disassembly (refer to Section 6.3,
“Preparing the Notebook for Disassembly,” for more
information).
2. Remove the RTC battery (refer to Section 6.20, “RTC
Battery,” for more information on removing and replacing the
RTC battery).
3. Wait approximately 5 minutes.
4. Replace the RTC battery and reassemble the notebook.
5. Connect AC power to the notebook. Do not reinsert any
battery packs at this time.
6. Turn on the notebook.
All passwords and all CMOS settings have been cleared.
To je přesně ten postup jak jsem psal výše, ale prostě to nejde, měl jsem tu RTC baterku vyndanou i přes noc, ale prostě nic :( někde jsem četl, že tento notebook je už hodně zabezpečen, je tam čtečka otisku a nějaký šifrovací THT čip, takže asi už i ty hesla budou mit nějak pořešený :(
V servise si sa nepytal? Na niektorych znackach sa da heslo zrusit - za prislusny poplatok, s dokladom o kupe a mozno to posielaju niekde do zahranicia, kedze postup je tajny.
V servise chtějí 11 tisíc za novou desku :(