Zdravim
Ma nekdo zkusenosti s temito disky?
Potreboval bych helpnout diky
Printable View
Zdravim
Ma nekdo zkusenosti s temito disky?
Potreboval bych helpnout diky
na tohleto ti asi nikdo nic neodpovi .. napis co chces vedet a urcite se dozvis odpoved nebo te aspon nekdo nasmeruje kde hledat ... zkusenosti se sas tu urcite ma vic lidi ...
Koupil jsem si 2 xHDD a chtel bych to zapojit , ale nevsimnul jsem si ze to nejsou uplne stejny. Je to stejny vyrobce ,kapacita,rychlost otacek jsou stejne ale modely jine viz
prvni model
http://www.globalonetechnology.com/H...utm_medium=cpc
druhy model
http://www.globalonetechnology.com/H...2a9844_new.htm
Pujdou propojit do raidu??? Smile
A taky jsem se chtel zeptat co k tomu potrebuji za propojovaci kabel?
Je tam rozdiel iba v modelovom rade a vo firmware, ale podla popisu disky vyzeraju rovnako. No zrejme SAS kabel.
Vše ostatní je pak zcela standardní záležitost, k níž stačí trochu číst v ostatních příspěvcích a tématech.
Jake je Vase doporuceni ohledne ztiseni tohoto disku. Prece jenom 15tis.otacek bude uz nejaky kraval. Nejsem si zcela jisty jestli silencer ,ktery se bezne pouziva na "raptory" bude ok pro tyto disky.....
Když si někdo koupí 15krpm disk, většinou ho pořizuje pro jiné účely, než primárně tiché PC... To je jako pořídit si Porsche 911 a stěžovat si, že na retardéru poškodím spodek a z dlažebních kostek mám vytřesenou zadnici. :-)
Na druhou stranu zrovna Raptory jsou tišší jak starší disky s kuličkovými ložisky a dokonce i mnohé fluidní, chroupání hlav při seeku je často menší problém, než motor (vibrace, vrnění, případně jekot u starých Maxtorů nebo hodně jetých WD).
Pokud ten chladič na disk jde namontovat a nezakrývá něco, co by zakrývat neměl, neměl by být problém, jak se na to ale bude tvářit ještě žravější a hlučnější disk opravdu netuším.
K čemu to do desktopu... měl jsem jeden čas v desktopu 6 U320 Cheetahů v RAIDu 01 a co z toho. Výkon pěkný, ale zbytečný a hluk a spotřeba ...
Je to sice uz dost OT, ale na vyvoj jsou servery, proc mit oracle na desktopu... :) nehlede na to, ze k posileni vykonu db jsou lepsi cesty nez lejt prachy do rychlejch disku ... a navic k cemu na desktopu vykon db, kdyz vetsinou pri vyvoji nesimulujes realne zatizeni, ktere vykon vyuzije a i kdyby, tak v praxi stejne na desktopu ta db nepobezi.
sorry za ot ale nemuzu si pomoct ;D (ale stejne chapu nadsence, kteri si vymaxujou deskop, aby si tam pustili oracle... potesi mit vykonnou masinu)