Potřeboval bych pomoct s řešením úlohy na funkce v Excelu. Je to jako soubor xls, zadání je vzít data z jednoho listu a za určitých podmínek je zkopírovat do tabulky na listu druhém. Nenašli by jste si někdo chvilku, poslal bych to mailem. Díky.
Printable View
Potřeboval bych pomoct s řešením úlohy na funkce v Excelu. Je to jako soubor xls, zadání je vzít data z jednoho listu a za určitých podmínek je zkopírovat do tabulky na listu druhém. Nenašli by jste si někdo chvilku, poslal bych to mailem. Díky.
Tak toto si myslím určitě patří do programů a problémů s nimi... :) takže modi, prosím přesunout
2Kocmik : prosím specifikuj přesně zadání, když už chceš kompletní řešení. Pracovat s více soubory najednou umít, tak co ta podmínka?
Jedná se o tohle:
Na základě údajů z tabulky na listu Zaměstnanci, doplňte tabulku na listu Personalistika.
Pravidlo pro převod jména zaměstnance: titul je vždy uveden na prvním místě a je ukončen tečkou, následuje příjmení a jméno
Pravidlo pro převod adresy zaměstnance: jako první je uvedeno město, následuje ulice a č.p., jako posledních šest znaků je uvedeno PSČ. Údaje jsou odděleny čárkami.
Rok narození zaměstnance lze dekódovat z prvních dvou čísel rodného čísla, ze třetího čísla lze určit pohlaví zaměstnance (u žen se ke druhému dvojčíslí přičítá 50).
Jméno města bude psáno velkými písmeny (použijte funkci), název ulice bude mít pouze první písmeno velké (i víceslovné) i když to není gramaticky správně.
V žádném případě se nesmí ve formulářích zobrazit implicitní chybová hláška (excelovská) - musíte tuto možnost ošetřit.
Ok,můžeš sem nahodit vzorová data?udělej tam jeden nějaký smyšlený údaj ať to na tom můžeme vyzkoušet
Nebylo by snadnější to řešit cyklem s podmínkou ve Visual Basicu?
himl fix, mi to nejde otevrit (WinZip 8.1 SR-1 / 5266), nemam ted v praci co delat, tak bych se na to aspon podival... skoda
napred jsem to nechtel delat, protoze to jiste mas udelat ty sam, ale celkem jsem se nudil, tak tady to je :)
EDIT: tak neni to uplne na 100%
nemohli byste prosim pak vysledek prilozit nezazipovanej prosim? abych se take neco priucil... diky moc
Ja to kdyztak vemu za wonga :p:lol::lol::lol: