Nastavení brány u wifi klientů
Potřebuji poradit se správným nastavením své wifi sítě pro sdílení internetu. Vypadá asi takhle nějak:
http://www.imghosting.eu/uploaded19/wifi%20sit2.jpg
problém je s PC2, které se sice do sítě připojí, ale nejede ne něm net. No a PC 3 se nepřipojí vůbec.
Moc se v sítích nevyznám, tak mě za kraviny hned nakamenujte.
DNS servery mám od poskytovatele na všech PC nastavené stejně.
Re: Nastavení brány u wifi klientů
Tak pc2 se mi do netu už připojí, ale pořád nejed pc3. Poradí někdo s nastavením toho ovislinku? Mám dobře adresy a brány a tak?
Tak Edit celeho: V akom mode mas pusteny ten Ovis?
Už sem na to došel taky :-) to AP nepodporuje režim klient, takže mám smůlu a musím koupit jiný.
Nebo jde to nějak pořešit třeba firmwarem?
Když ho mám v režimu AP, tak na lance ten net nejede, poradí někdo???
Prohodil jsem APčka mezi sebou (zcomax s ovislinkem) a internet už jede, ale na PC3 mám hodně velkej pink (100 - 900, avr 350).
Může to být slabším signálem? Vzdálenost mezi AP je necelej kilák a síla signálu 20% na 54Mb spoji. I net jede místo 4Mb tak max 1Mb.
Může někdo poradit, čím by to mohlo být????
Ten ping si skusal na NET alebo na vzdialene AP? Pingni AP na ktore sa pripajas a hned vidis. Ak je velky je to signalom. Tipujem to tak na 98%.
to pc3 je kamošovo, ale ode mě PC1 na kamošovo PC3 přes ty dvě AP to dává od 3 do 20ms, opačně to zkusím jen co to půjde.
Nech kamos skusi pingat postupne zariadenia tak ako su na ceste signalu od neho az po internet. Teda v poradi:
1:ZCOMAX
2:OVISLINk
3:COMPEX (WPE54AG)
Podla toho uvidi kde sa mu zvysi odozva. A je jasne kde je problem potom mozme skusit najst riesenie.